Zašto su matična mliječ, med i stevija savršeni za hormonsku ravnotežu?

Zahvaljujući svom kompleksnom biokemijskom sastavu, matična mliječ i med stimuliraju sve vitalne funkcije organizma i tako pomažu u postizanju ravnoteže. Matična mliječ i med pripadaju obitelji adaptogena, rijetkih supstancija koje ne samo da pomažu čovjeku da se adaptira na stresno i zagađeno okruženje, nego ujedno jačaju imunitet i živčani sustav. Ujedno povećavaju plodnost i otpornost na stres, poboljšavaju metabolizam, a posjeduju i izuzetnu moć regeneracije – aktiviraju matične stanice i obnavljaju sva tkiva od bioloških, kemijskih i fizičkih ozljeda.

Biološka vrijednost matične mliječi i meda povećat će se ako im se doda stevija. Kombinacija ovih supstancija osigurava bolju kontrolu apetita, smanjuju rizik od pretilosti i kroničnih bolesti te su idealni u provođenju redukcijske dijete, posebno kod djece i odraslih osoba kod kojih dijete imaju slabiji učinak. Istraživanja pokazuju kako mliječ ima sposobnost smanjiti ukupnu razinu kolesterola, ali i razinu „lošeg“ kolesterola u krvi čime pruža zaštitu od kardiovaskularnih bolesti.

Matična mliječ u kombinaciji s medom i stevijom normalizira apetit i probavu. Vraća ravnotežu u hormonski sustav, od hipofize, preko štitne žlijezde i jetre, do nadbubrežnih i spolnih žlijezda.


Moćna REVIMED® kombinacija

Kada se matična mliječ, med i stevija uzimaju istodobno, u kombinaciji, svi biološki učinci nastupaju znatno brže i imaju vidljivo veću snagu i trajnost, što podjednako osjećaju i zdravi i bolesni, bez obzira na to bave li se umnim ili fizičkim radom. Čak se i potpuno „briše“ pojedina nuspojava koju bi neka od tvari eventualno uzrokovala ako bi se koristila sama. Zato se slobodno može reći da je ovo revolucionarna kombinacija 21. stoljeća.

REVIMED® je jedini uspio izbalansirati najbolje iz prirode i dobiti proizvode ugodnog okusa. Oni u svojem sastavu objedinjuju liofiliziranu BIO matičnu mliječ, dehidrirani med, steviju, željezo i vitamin C. REVIMED® proizvodi namijenjeni su svima koji se žele pravilno hraniti i popraviti ili u dužem periodu održavati dobro stanje organizma. Mogu se koristiti bez prekida, zajedno sa svim lijekovima i namirnicama.


Čistom energijom do
ravnoteže i smanjenja pretilosti

U današnje vrijeme pretilost i šećerna bolest sve su prisutnije. Nažalost, nisu pošteđena ni djeca. A sve kao rezultat modernog načina života koji podrazumijeva nepravilnu prehranu (brza hrana, neredoviti obroci…) i manjak tjelesne aktivnosti. Naravno, ne smijemo smetnuti s uma ni genetsku predispoziciju. Do problema gojaznosti u žena u razdoblju menopauze može doći i zbog pada razine estrogena i neravnoteže hormona. Kod muškaraca dolazi u andropauzi zbog smanjenja razine testosterona, udruženog sa stresom i lošim životnim navikama. Ako je gojaznost udružena s dijabetesom, matična mliječ i stevija imaju još jaču ulogu. Tada djeluju kao antistresne tvarkoje metabolizam usmjeravaju prema proizvodnji čiste energije, a ne deponiranju masti i masnih naslaga. Matična mliječ u stanju je aktivirati i matične stanice bilo kojeg organa jer je obnavljanje tkiva i organa jedan od njenih glavnih bioloških učinaka.

REVIMED® proizvodi ne sadržavaju gluten. Stoga se preporučuju i osobama koje boluju od celijakije, vegetarijancima ili osobama koje poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem. Liofilizirana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima zbog izrazite čistoće ne sadržavaju alergene. Stoga nema alergijskih reakcija i mogu ih koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.


Zašto je l
iofilizirani oblik matične mliječi najučinkovitiji?

Iscrpna istraživanja otkrila su dnevnu dozu mliječi koja daje najbrže i najtrajnije učinke. To je 100 mg na dan u liofiliziranom obliku, podijeljeno na više porcija (najbolje po 30 – 40 mg u čaši napitka). Naime, nakon vađenja iz košnice matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo 48 sati. Jedini način da se mliječi produlji bioaktivnost jest da se postupkom liofiliziranja oslobodi vode. Nakon toga dobiva se liofilizirana matična mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Pri konzumiranju se takva mliječ otapa u vodi. Time ponovno dobiva formu i učinke kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.

U mliječi su vitamini i minerali savršeno uravnoteženi. Tu su i sve esencijalne aminokiseline, kao i nezasićene masne kiseline (poput onih u ribljem ulju). Ove su kiseline nužne za pravilan rast, razvoj i harmonično psihofizičko sazrijevanje.


Dehidracijom do stabilnosti meda

Med je nakon matične mliječi najsavršeniji proizvod pčela i prirode. U njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam, te se brzo i potpuno apsorbira. On poboljšava rad svih organa, potiče umnu i fizičku aktivnost, povećava imunitet i daje snagu čitavom organizmu. Pomaže očistiti tijelo od štetnih tvari kao što su toksini i teški metali, koji utječu na pojavu poremećaja štitnjače.

Med u obliku praha poznat kao dehidrirani med, prirodni je med kojem je uklonjena sva voda i koji je samljeven u najfiniji puder. Med u prahu, poput tekućeg meda zadržava sva ljekovita svojstva, ali mu se dehidracijom poboljšava stabilnost. Med u prahu ne sadrži umjetne dodatke i pruža okusne i kvalitativne karakteristike meda, ali bez tekućine. Njegova ga svojstva čine nezaobilaznom namirnicom u zdravoj prehrani. Dehidrirani med je uistinu poseban prirodni proizvod koji se umjetnim putem ne može proizvesti, unatoč velikom napretku tehnologije i znanosti.

Stevija kao najbolje prirodno sladilo

S obzirom na to da matičnu mliječ treba konzumirati u liofiliziranom stanju, jedino tako se može sigurno dozirati, izbjeći gorak i kiseo okus i očuvati puna biološka aktivnost, po vađenju iz košnice mora se zasladiti. Najbolje prirodno organsko sladilo danas je stevija. Njezini glikozidi ne podižu razinu šećera u krvi i ne zahtijevaju proizvodnju inzulina. A to dodatno utječe na normalizaciju metabolizma šećera u organizmu. Glikozidi stevije imaju glikemijski indeks nula i nemaju kalorijsku vrijednos, stoga ne utječu na tjelesnu težinu. Posljednja istraživanja pokazuju da sudjeluju i u regulaciji povišenog krvnog tlaka i obrani od nekih virusa, kao i kariogenih bakterija. A kako iste učinke imaju i matična mliječ i med, sinergija pozitivnih učinaka još je izraženija.