Uskrsnite radost!

Uskrs je jedan od mojih najomiljenijih blagdana. Obožavam taj miris nove energije, proljeća i boja. Uvijek će mi ostati u sjećanju sati i sati farbanja jaja – kad smo Juniorka i ja izgledale kao avangardni umjetnici, a kuhinja kao radionica nekog poludjelog soboslikara. Te pripreme, gušt i zajedništvo, vrijedan su dio naše obiteljske tradicije.

Koliko smo toga samo preživjeli

I sad je slično, samo što više ne provodimo baš toliko vremena zajedno. Ipak, još uvijek smo obiteljski skupa, iako naša trpeza zbog različitih restrikcija sada izgledala manje raskošno. Svakog se Uskrsa sjetim kako je on, zapravo, potvrda da možemo preživjeti sve smrti i sve završetke. Koliko je samo stvari nestalo iz naših života do sada? Koliko smo rastanaka, promjena i završetaka preživjeli?

Božja iskra u nama vječna je i neprocjenjivo vrijedna.

Samo se toga treba svjesno sjetiti. Zato je tužno što u našim životima nema dovoljno radosti. Ponekad je pretjerana briga za budućnost i onoga što nas očekuje, otrov za osjećaj ispunjenosti.

Veselje i radost naša su esencija

Zato je Uskrs idealno vrijeme kako bismo se sjetili svega što smo otpustili u svom životu. Kao i svega što smo bez razuma držali uz sebe, a nije vrijedilo truda. Istina je kako su to sve životne lekcije. Ali, i lekcije imaju vijek trajanja. Povremeno treba svjesno, u razgovoru – sam sa sobom, priznati kako veselje i radost jesu naša esencija koju treba njegovati. Počnite s malim stvarima, uočavajući koliko sreće u obiteljskom, profesionalnom ili duhovnom životu imate. Kad počnete zbrajati, primjećivati i zahvaljivati – radost će samo rasti.


Jer, ne trebamo velike teoretske rasprave o magnetnom svojstvu misli. Dovoljno je da radosne misli polako, ali sigurno ugrađujemo u svaki svoj dan. Da USKRSNEMO to pravo i preuzmemo odgovornost za ono što osjećamo. I odlučimo se osjećati – POZITIVNO.

Vježbajte pozitivu prije Uskrsa, nakon Uskrsa i svaki put kad imate osjećaj da ste u krugu loših emocija. Svijet možda nije ružičast, ali nas nitko ne može spriječiti da u našem kutku nosimo ružičaste naočale. Jer, vjera nije samo poštivanje tradicije već i slavljenje života u svim njegovim pojavnostima.

Sretan i radostan Uskrs!

 

Zahvalnost – dragocjen način brige za fizičko, mentalno i duhovno zdravlje 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.