Što je retrogradni Merkur i kako ga najbolje iskoristiti?

Utjecaj Merkura osjećamo dan-dva (barem 12 puta u godini) i to uglavnom na području komunikacija. Riječi, riječi, riječi. U tim periodima vi znatno više razgovarate i kontaktirate. Osjećate potrebu nešto reći telefonom, pišete e-mail i poruke, želite izraziti svoje mišljenje o nečemu. Također, tih dana osjećate nervozu (ugodnu ili neugodnu) i veću potrebu za kretanjem. Prsti su vam nervozni i ”traže” da ih iskoristite (nešto radite prstima) ili da ih uredite. Očekujete u to vrijeme više telefonskih poziva i poruka. Obično vam sve ide ubrzanije. Trebate iskoristiti takve dane da kažete vaše mišljenje ljubavima, prijateljima, da izrazite sebe, napišete nešto ili pak da objasnite sebi i drugima ono što je bilo nejasno, da se javite osobama na koje pomislite.

Retrogradni Merkur

Postoje periodi kada je Merkur u usporenome kretanju ili kako ga zovemo u retrogradnome kretanju. Tada su komunikacije loše, usporene, onemogućene, pogrešne. Zamuckujete, griješite, krivo razumijete, zalutate, pogriješite adresu, telefon ne radi, čekate na odgovore, kasnite svugdje i u svemu. U tom periodu (npr. do 22.11.) je najbolje da ranije započnete sve što mislite kako biste na vrijeme završili, da ranije krenete na put, da provjerite svaku stavku i sitnicu u pisanju, u dokumentima, u ugovorima ili da ih ne potpisujete dok traje takav Merkurov utjecaj.

U takvom razdoblju prije ćete dobiti neku dezinformaciju nego informaciju ili će pak ta informacija doći prekasno. Imat ćete osjećaj da je svugdje nekakva gužva, pa budite spremni na gužve i čekanje u redovima. Tih dana i sam promet se odvija sporije, gužve su veće, više je prometnih nezgoda i vožnji suprotnim prometnim trakom, češći su kvarovi prometne signalizacije. Nemojte se čuditi ni uzrujavati zbog problema s bankomatima, svim vrstama kartica, padovima računalnih sustava su izgledni, problemi sa fiksnom i mobilnom telefonijom.

Događaju vam se pogrešno upućeni pozivi ili pak neobjašnjivi prekidi telefonskih razgovora ili nemogućnosti uspostavljenja istih. Otežano se šalju i primaju mailovi i sms. Tada je dosta lapsusa, krivo izgovorenih riječi ili se u datom trenutku ne možete sjetiti adekvatnih riječi koje ste mislili izgovoriti. Zaboravnost je jedna od karakteristika takvog perioda. Trebate paziti gdje ostavljate stvari jer se lako mogu zametnuti, izgubiti, a češća su i njihova otuđenja/krađe.

U tom razdoblju loših komunikacija bez obzira kako dugo trajalo nikada nije dobro kupovati računala, telefone, mobitele, bijelu tehniku. Sve što je tada kupljeno podložno je bržem kvarenju ili kraćem roku trajanja.

Što napraviti kada je retrogradni Merkur?

Ipak navedeni period iskoristite praktično. Tada je dobro da dovršite poslove koje ste ranije započeli, a još uvijek ih niste priveli kraju. Imate izuzetnu priliku da još jednom sve prekontrolirate, razradite, isplanirate.

Svaki zaostali posao kojeg se želite konačno riješiti, riješite sada, npr. ako se radi o nekom ispitu kojeg nikako da spremite do kraja i položite ga. Sve što ima predznak nečega prije započetog a nedovršenog, možda biste baš sada mogli završiti.

Ovo razdoblje jako je povoljno za susrete s nekim ljudima koje niste jako dugo vidjeli jer retrogradni Merkur donosi ljude iz prošlosti, bilo da se radi o osobama vezanim uz prijateljstvo ili ljubav.

Možete uživati u sitnim greškama jer vas mogu nasmijati (poput krivo izgovorenih riječi), a ako vama dođu poruke koje su namijenjene drugim ljudima – svako zlo za neko dobro – saznat ćete nešto što inače nije lako saznati. Važno je ne uzrujavati se nepotrebno i ne činiti od sitnice veliki problem. Sve je u našoj percepciji i mislima, a na misli ipak možemo utjecati. Prilagodite se ljudi, upotrijebite vaš intelekt, ”ispeci pa reci” – poručuje nam Merkur.

 

Autorica: Anđelka Subašić

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.