Negativna energija koju odašiljemo ima svoj put

Svaka osoba, u svakom trenutku svog postojanja, radi najbolje što zna i ima najbolju namjeru. Međutim, obzirom da nama upravlja nesvjesni um koji sadrži dosta negativnih uvjerenja, uglavnom nismo svjesni svog ponašanja niti strategija koje koristimo. Istovremeno, sve što radimo, radimo iz razine svijesti koja je definirana svim uvjerenjima koja smo kroz život stekli.

Bez obzira na svijest o sebi i svojoj vrijednosti ili bolje reći, bez obzira na to što mislimo o sebi, ipak se prema van želimo pokazati u najboljem svjetlu. Zato svoje ponašanje prema van prikazujemo onakvim kakvo mislimo da bi ono trebalo biti, umjesto onakvim kakvo ono zapravo jest. To radimo zbog drugih ljudi, ali i zbog sebe, jer ne želimo priznati svoje nedostatke. A sve zbog samo jednog razloga- straha da ćemo nešto morati promijeniti u svom životu, odnosno iz neznanja o tome tu da promjenu nije teško napraviti. Tako praktički, vrlo često u jednoj osobi postoje dva svijeta. Onaj unutarnji i onaj vanjski.

Energetske tvorevine nastale iz naših misli i naših postupaka prisutne su u energetskom polju oko nas.


Unutarnji svijet

Unutarnji svijet zna pravu istinu o nama samima, a vanjski prikazuje onu poželjnu. U nama postoje raznorazni mehanizmi koji se stvaraju za našu vlastitu obranu za koju smo u stanju napraviti svašta. Brojni su odnosi koji su ,blago rečeno, loše prošli. No, ponekad posljedice mogu biti kobne. Zato je važno osvijestiti što mi to u toj svojoj (ne)svijesti radimo za dobrobit svih, a što radimo za svoju dobrobit. I to tada kad istovremeno oduzimamo energiju drugima, ali i stvaramo preduvjete da se ta energija vrati u istom ili sličnom obliku nama, bilo kada.

Dobar primjer za to su partnerski odnosi koji vrlo često znaju biti multiplicirani među partnerima. Kada jedan partner ima druge dvije partnerice recimo, on u tom procesu zavarava i sebe i njih. No, zapravo u njemu se događa konflikt. On zna što želi ali si to ne želi priznati. Tako istovremeno odašilje i ono što želi i ono što misli da želi i takav rezultat u realitetu i dobije. U takvoj situaciji ostale strane ne znaju što se zapravo događa u toj konstelaciji. No, ono što se zaista događa jest krivi protok energije između sve tri osobe koji nije dobar ni za jednu stranu.

 


Nesvjesni um

Neosporna je činjenica da svi djelujemo iz nesvjesnog uma. No, ono što moramo razlikovati jest tzv. energetski segment. O njemu moramo voditi računa želimo li da nas u ovom, ali i narednom životu prati dobra karma.

Puno je stvari koje radimo iz straha i netko bi rekao da je to opravdano. Međutim, energetski segment podrazumijeva i živote drugih ljudi. Stoga je na samom početku važno osvijestiti samom sebi svoje ponašanje i priznati najprije sebi ono što jest.

Sve što napravimo u nekom trenutku, podliježe zakonu Karme. Taj zakon je nepogrešiv, kao i svi univerzalni zakoni, a radi na način da stvara energetske tvorevine koje utječu na sve.


Kako se energija koju šaljemo vraća nama?

Energetske tvorevine nastale iz naših misli i naših postupaka prisutne su u energetskom polju oko nas. U trenutku kada činimo nešto dobro za sebe, dok istim tim postupkom nesvjesno činimo loše drugima, energija koja je tom prilikom otišla u energetsko polje druge osobe, ostaje i kod nas kao impresija koja egzistira na razini duše.

Ta impresija je nešto što će u jednom trenutku, najvjerojatnije nešto kasnije, početi stvarati probleme u našem životu. Postupak koji smo tada napravili, a smatrali smo da je dobar za nas, utemeljen je na strahu i pod utjecajem je obrambenog sustava kojim upravljaju negativna uvjerenja o nama samima. Kao takav, takav postupak ne može biti dobar niti za nas, niti za tu drugu osobu.

Takav postupak ćemo u trenutku nastajanja ipak percipirati kao dobar za nas, a loš za druge. No, iako toga nismo bili svjesni, na razini duše ostaje zapis koji će isplivati. Razlog tome je što svaka energetska tvorevina koja ima negativan naboj, prije ili kasnije zahtijeva da bude razgrađena. Ta razgradnja može se izvršiti samo na mjestu gdje je i nastala. Zato će se osobi koja je takvu energiju poslala u svemir dok je smatrala da radi najbolje, prije ili kasnije ta energija vratiti kako bi bila razgrađena.

Ona čak može biti poslana od strane drugih sudionika, kada netko od njih svjesno ili nesvjesno bude odaslao želju za napretkom u partnerskom odnosu. Odnosno, kada izrazi namjeru za promjenom rezultata u svom životu. Tada će svemir pokrenuti sve svoje snage kako bi omogućio osobi njenu manifestaciju. Sva energija koja blokira njeno energetsko polje i onemogućava joj da se digne na vibraciju ljubavi i sklada s partnerom, ići će prema osobi koja ju je stvorila, kako bi se razgradila.

 

Karma

Karma kao pojam, ima neugodno značenje. No, ona zapravo znači nerazgrađena negativna energija koju smo nekad odaslali svjesno ili nesvjesno i koja zahtijeva razgradnju te konstruira za nas uvjete za taj proces. Zato je važno svima nama osvijestiti kako unutar nas postoje  raznorazni obrambeni sustavi. Oni su tu da nas ohrabre i omoguće prihvaćanje samih sebe kakvi god mi bili. No, iskrenost prema sebi i drugima omogućit će nam da si ne stvaramo preduvjete za povrat te energije koju smo odaslali nesvjesno, ali i svjesno.

Zato je važno biti iskren prema sebi, pokazati prema van stvarnu sliku sebe i priznati ono što jest – ovdje i sada.

Autorica Melita Manojlović, Life Business Coach
melitamcoaching.com

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.