Bottega Veneta THE POUCH – najpoželjnija torba na svijetu

Već dugo neki modni brend nije zračio takvom važnošću i utjecajem kao što je to slučaj s legendarnom talijanskom modnom kućom Bottega Veneta. I to otkad je 2018. godine na njeno čelo stigao novi kreativni direktor. Daniel Lee imenovan je na ovu prestižnu poziciju nakon odlaska s mjesta glavnog dizajnera ženske linije Célinea pod ravnanjem Phoebe Philo. To je njegovom modnom pedigreu garantiralo zvjezdani status. Baš kao i ekstremno visoka očekivanja minimalistica diljem svijeta koje su čekale dolazak svog novog modnog Mesije.

I, dočekale su ga u liku i ponajprije, djelu ovog 33-godišnjeg Britanca.

O njegovu uspjehu već nakon prve godine na čelu Bottege Venete najbolje govore dvije činjenice. Prva je da su njegova odjeća i cipele razgrabljene diljem svijeta. Pojedine modele torbica doslovce je nemoguće kupiti, a liste čekanja u buticima broje se u tisućama imena. Druga je da je apsolutno pokorio prošlogodišnje britanske modne nagrade ‘The Fashion Awards’, osvojivši čak četiri prestižne statue. Osvojio je sve najvažnije kategorije: Dizajner godine, Brend godine, Dizajner modnih dodataka godine i Britanski womenswear dizajner godine!


Najpopularnija je The Pouch torba

Najpopularnija Bottega Veneta torba, sad već slavni The Pouch model, omogućila nam je da napokon zavirimo u sadržaj ručnih torbica poznatih trendseterica. Kako? Jer one već danima i tjednima i mjesecima jedna za drugom objavljuju fotografije Bottegine ‘The Pouch’ torbe. Iz njih izviruju esencijalni dnevni komadi svake od njih: od nezaobilazne Chanel kreme za ruke, preko pudrijera i ruževa za usne, pa sve do parfema, novčanika i nakita.

Naravno, mnoge od ovih fotki su rezultat pomno osmišljenih scenarija kako bi njihovi profili dobili jednu ovakvu savršenu fotku. No, svejedno guštamo vidjeti kako blogerice i influencerice koriste ovu divnu ručnu torbu od nabrane kože.

Bottega Veneta dostupna i u Hrvatskoj

Ipak, najveća vijest koja će oduševiti sve domaće fashionistice je da se od ovoga proljeća njegove kolekcije mogu kupiti i u dubrovačkom i zagrebačkom raju luksuzne dizajnerske odjeće za žene Maria storeu. U ovaj kultni concept store, koji već više od deset godina na dvije lokacije uspješno donosi ono najbolje iz kolekcija najprestižnijih svjetskih, modnih brendova na hrvatsko tržište, već su stigli prvi primjerci sada već ikoničkih it-torbica ‘Pouch’, ‘Arco’ i ‘Jodie’ kao i ‘Intrecciato’ sandale četvrtastog vrha koje su must have model 2020. godine.

Daniel Lee tako samouvjereno i dosljedno Bottega Venetu pretvara u najljepši i najprogresivniji fashion statement za 21. stoljeće!

~

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.