Predstavljena monografija: Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva

U Galeriji Kranjčar predstavljena je luksuzna monografija o Loredani Bahorić, jednoj od najistaknutijih hrvatskih modnih dizajnerica. Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva prva je objavljena monografija o modnom dizajnu u Hrvatskoj. Na tome veličanstvenom projektu, na kojem je stručni tim Školske knjige na čelu s kreativnom direktoricom Ana Marijom Žužul, dizajnericom Teom Pavić i urednicom Miroslavom Vučić radio tri godine, možemo zahvaliti prestižnoj nakladi Školske knjige.

U Loredaninim modnim kolekcijama pratimo posvećenost likovnoj umjetnosti, modernoj arhitekturi i filmskim ostvarenjima.


Loredana Bahorić – jedno od najvažnijih imena hrvatske modne scene

Monografiju Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva predstavile su urednica knjige Miroslava Vučić, koja je ujedno i moderirala svečanost predstavljanja ove monografije, modna dizajnerica Loredana Bahorić, kreativna direktorica Školske knjige Ana Marija Žužul, povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, modni kritičar Nenad Korkut i kustos Galerije Kranjčar Josip Tešija. Modna agentica, Tihana Harapin Zalepugin, Loredanina prijateljica i suradnica na mnogim projektima, pročitala je svoj prilog o prijateljstvu s Loredanom.

U društvu prijatelja, kolega i dugogodišnjih ljubitelja dizajna Loredane Bahorić predstavljena je bogato ilustrirana monografija koja na više od sedam stotina modnih fotografija donosi priču o uspješnoj dizajnerici koja se od samih početaka djelovanja svojom prepoznatljivom estetikom nametnula kao jedno od najvažnijih imena hrvatske modne scene.

Predstavljanje monografije popratila je i izložba odabranih fotografija iz knjige kao i video projekcija cjelokupnog opusa Loredane Bahorić, prikazana kroz kampanje. Najdojmljiviji vizuali nastali su u suradnji s umjetničkom fotografkinjom Mare Milin, koja se na promociji našla i u ulozi DJ-a.


Crno-bijeli svijet Loredane Bahorić

U samoj monografiji, nastaloj prema uredničkom konceptu Miroslave Vučić, važnost Loredanina umjetničkog dizajna znalački su opisali povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, modni kritičar Nenad Korkut, publicistica Katarina Marić i kostimografkinja Danica Dedijer. Monografiju je dizajnirala Tea Pavić, pod vodstvom kreativne direktorice Školske knjige, Ana Marije Žužul.

U Loredaninim modnim kolekcijama pratimo posvećenost likovnoj umjetnosti, modernoj arhitekturi i filmskim ostvarenjima. A sinteza svih umjetničkih razina, medija i žanrova kojoj u kontinuitetu teži upućuje na specifičan umjetnički senzibilitet.

Kao lajtmotiv njezina dizajnerskog identiteta uvijek se provlači crno-bijeli monokromatski raster, koji je postao njezinim zaštitnim znakom, ali i činjenica kako je svoj modno-dizajnerski brend nazvala Charlie Design prema karakterističnoj crno-bijeloj estetici iz filmova Charlieja Chaplina. Time je željela istaknuti složeno viđenje svijeta i svakodnevice s laganim pomakom, uz malu dozu humora, autoironije i kontrolirane emotivnosti.

Monografija Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva može se kupiti na webshopu i u svim knjižarama Školske knjige.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads