Umjetnički prizvuk u novoj H&M Studio S/S 2020 kolekciji

Eklektična, živahna, vibrantna i s infuzijom umjetničkog prizvuka, nova H&M Studio S/S 2020 kolekcija ispunila je odsjek slikarstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Oduševila je sve prisutne svojom stylish estetikom, energičnim bojama i ležernošću i još jednom dokazala koliko dodirnih točaka imaju umjetnost i moda. Kolorit H&M Studio kolekcije s fokusom na vibrantnim bojama i šarenim printevima, sjajno se stopio s magičnim prostorom Akademije čije zidove i slikarske stalke krase neiscrpni talenti, boje, teksture i ideje.

Moda i umjetnost

Moda i umjetnost oduvijek su koketirale, susretale se i rastajale. No, često su ipak pronalazile zajednički jezik međusobno se inspirirajući. A modnim je krugovima uvijek kružilo pitanje oko kojega konsenzus nikada nije pronađen: “Je li moda (ponekad) umjetnost?”. U čudesnom prostoru zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, omiljeni švedski modni brend odgovorio je na to pitanje kraseći atelje injekcijom vedrih i jarkih nijansi, tkaninama različitih tekstura, kombinacijama materijala i šarama koje podsjećaju na one napravljene kistom na slikarskom platnu.

Eklektična, kreativna i nesputana, nova H&M Studio kolekcija za toplu sezonu postala je tako kolekcijom nosive umjetnosti. I jedva je čekamo kad će zaživjeti na ulici i zašareniti grad. Vječitog pitanja o povezanosti umjetnosti i mode dotaknula se i cijenjena HRT-ova urednica i novinarka Ivana Antunović Jović. Ona je prisutne uvukla dublje u priču o točkama u kojima se one rastaju i sastaju objasnivši kako su bliže nego što nam se ponekad čini.


Paleta boja

Paleta boja sastoji se od jarke ružičaste i kobaltno plave. Povremeno je začinjena infuzijom toksične zelene, te smirena bojom limete i nježnim krem nijansama. Ključni komadi uključuju prozračnu i lepršavu ružičastu haljinu u električnoj ružičastoj boji. Kožnate hlače u istoj nijansi. Kratku jaknu prljavo bijele boje naglašenih ramena i “nedovršenog” poruba. Pripadajuće hlače širokih nogavica. Šareni kukičani kardigan debelog tkanja. Statement gležnjače u krem boji s vrlo visokom platformom.


Modni dodaci

Lepršave siluete, ekspresivna mješavina tekstura, jarke boje i šareni arty printevi te eklektičnost stilova čine okosnicu H&M Studio kolekcije. Kolekcija je nadopunjena i sjajnim modnim dodacima poput šilterica, sunčanih naočala u futurističkom stilu, ležerne torbe u boji lavande, okruglih metalik naušnica i crvenih japanki nadopunjenih “kitten heel” potpeticom.

H&M Studio kolekcija za proljeće/ljeto 2020. naći će se u ponudi dva puta. Prvi dio bit će dostupan u odabranim H&M trgovinama i online od 20. veljače. A drugi dio, s fokusom na sportske kupaće kostime i kaftane, pronaći ćete u trgovinama od kraja svibnja.

Klasična plava – boja vašeg doma u 2020. godini

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.