LYKKE nakit: paška čipka kao suvenir

Ljeto je u punom zamahu. Ono što ga karakterizira svakako je more i odmor o kojem sanjamo tijekom cijele godine. No, što kada biste djelić Mediterana mogli nositi sa sobom čak i onda kada miris borova, cvrčci i šum valova budu daleko od vas?

Paška čipka dio je bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa te se godinama tradicijski njeguje i prenosi s generacije na generaciju. Sada se nalazi na predivnom komadu nakita koji priča svoju priču. Nastao je u suradnji s paškom umjetnicom Vesnom Herendom. Njegov je razvoj trajao gotovo tri mjeseca upravo zbog sitnih detalja kojima obiluje paška čipka. Jer, prema njoj je medaljon i rađen, a željeli su vjerodostojno sve prenijeti.

Lykke personalizirani mirisni medaljon nakit je od kirurškog čelika s 18 karatnom pozlatom.


Originalni suvenir grada Paga

Ovaj suvenir prepoznao je i Grad Pag te ga proglasio Originalnim suvenirom grada Paga 2020. Tako se predivan komad nakita urezao u povijest ovog otoka kao još jedna posebna priča koja slavi višestoljetnu tradiciju. Izradom medaljona s motivom autentične paške čipke željeli smo prvenstveno ukazati na važnost njegovanja tradicije te naše kulturne baštine koja se nasljeđuje s generacije na generaciju. Baš kao što su i za održavanje tradicije šivanja paške čipke zaslužne generacije Paškinja. Sve su one strpljivo šivale i svoje znanje prenosile na mlađe generacije. Jačanjem lokalnog identiteta stvaramo svjetsko kulturno blago, a sama činjenica da je paška čipka upisana u registar UNESCO-a, zajedno s hvarskom i lepoglavskom čipkom te je jedno od sedam nematerijalnih kulturnih dobara koja su iz Hrvatske upisane u spomenuti registar, potakla nas je da upravo taj motiv prenesemo na svoj nakit”, izjavili su Darija Kovačević i Krešimir Petrić koji stoje iza branda Lykke.

Jedinstveni Lykke nakit

Posebnost ovih medaljona leži u njihovim hipoalergenim i antikorozivnim svojstvima. Zahvaljujući njima nakit možete nositi i na plažu, bez straha od reakcije na koži. Čak i kada smo udaljeni od mora, toplog ljetnog povjetarca i prekrasnih zalazaka sunca, sam miris može nas vratiti na ta čarobna mjesta. Može i potaknuti najdublje tople emocije i u trenu oraspoložiti.

Lykke personalizirani mirisni medaljon nakit je od kirurškog čelika s 18 karatnom pozlatom. Dolazi u kompletu s dva eterična ulja po izboru kupca i posebno kreiranim spužvicama različitih boja. Na spužvicu se nanosi eterično ulje ili omiljeni parfem i uživa u njegovom mirisu danima. U kompletu s ogrlicom dolazi i 10 raznobojnih spužvica za mirisni medaljon. Savršeno će pristajati svakom stilu, trenutačnom raspoloženju i odjevnoj kombinaciji.


Posebna serija medaljona inspirirana hrvatskim ljepotama prošeta
la je cijelom Hrvatskom. Tako se u kolekciji  mogu pronaći i medaljoni Symbol of Hope (s motivom zagrebačke katedrale), Rosetta from Slavonia (s motivom đakovačke rozete), Adriatic Coral (s motivom koralja) te Croatian Sea (s motivom ribe).

Svaki Lykke medaljon iza svog motiva otkriva novu priču o povijesnim ljepotama Hrvatske. Daje malo boje i mirisa te oživljava povijest koja se prepoznaje i izvan granica Hrvatske.

Lykke nakit možete potražiti u Lykke gift shopu u Petrinjskoj 28, u Zagrebu ili na Webshopu. Svesve informacije potražite i na Facebooku i Instagramu.


Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.