Trajni make-up, trajno rješenje!

Ignorirali ste budilicu, kasno se probudili i jurcate spremajući se na posao? Zadnje što vam u takvim trenucima treba je precizno nanošenje makeup-a. Ali, navika je navika, bez šminke najčešće niti ne pomišljamo izlazak iz kuće. Što učiniti? Izgubiti još dragocjenog vremena šminkajući se ili izletjeti iz kuće ususret danu bez trunke šminke? Ovo prvo, naravno!

Ipak, postoji rješenje za ovakve trenutke. I ne samo za njih. Pomislite samo na more i želju da i na plaži budete dotjerani, koliko god je to moguće. Ili na trenutke u kojima se bavite sportskim aktivnostima u kojima make up nije baš najpoženjiji na svijetu. Sve ovakve i slične situacije jednostavno je riješiti trajnim makeup-om. Ili permanentnim, kako se trajna šminka još naziva.

Trajni make-up na licu djeluje potpuno prirodno. No, za svaki slučaj, s obzirom da je riječ o dugotrajnom makup-u pripazite da ne pretjerate u svojim zahtjevima i zadržite se na minimalnom trajnom makeup-u.

Permanentni make-up

Permanentni make-up je tretman u kojem se u gornji sloj kože (kapci, usne, obrve…) pomoću sitnih iglica apliciraju pigmenti boje. Koža tako ostaje trajno pigmentirana. Sličan je bio-tetovaži kojom se boja unosi pod kožu. Ovakvim je postupkom moguće sakriti ili ispraviti nepravilnosti, odnosno istaknuti određeni dio lica. Odličan je za prikrivanje određenih nedostataka na licu, kao što su prorijeđene obrve, nedefinirane usne, ožiljci, nedovoljno izražene oči… Njime se, isto tako, na lijep način ističu određeni dijelovi lica (obrve, usne, oči…).

Velika je pomoć svim ženama koje nemaju dovoljno vremena za svakodnevno nanošenje šminke, koje u svakom trenutku moraju i žele biti dotjerane, bez razmazane šminke, sportašicama, starijim osobama kojima se tresu ruke, kao i osobama alergičnima na određene sastojke klasičnih make-up preparata.

Jednom aplicirani trajni makeup ostaje na licu 3-5 godina. Kada boja malo izblijedi, pigmentiranje se može ponoviti. Moguće ga je i ukloniti, a postupak je bolan i puno teži od nanošenja boje.

Postupak

Prije nanošenja trajnog makeup-a upotrebljava se lagana lokalna anestezija. Najčešće je u obliku kreme, gela ili spreja. Na koži ostaje od 10 do 30 minuta, ovisno o vrsti anestetika koji se koristi. Zahvaljujući djelotvornim anesteticima, bol prilikom apliciranja boje je podnošljiva. Postupak bez lokalne anestezije može se usporediti s čupanjem jačih dlačica pincetom.

 

Efekti trajne šminke

Trajni make-up na licu djeluje potpuno prirodno. No, za svaki slučaj, s obzirom da je riječ o dugotrajno, makup-u pripazite da ne pretjerate u svojim zahtjevima i zadržite se na minimalnom trajnom makeup-u. Ukoliko u određenim prilikama budete trebali intenzivniji make-up uvijek ga možete nanijeti preko onog permanentnog.

~
~

Obrve

Tehnikom trajnog makeup-a moguće je popuniti praznine u obrvama. Tretman traje otprilike 2 sata. Obrve se prvo iscrtavaju crtajući svaku dlačicu na mikroskopskoj razini, prateći pritom smjer rasta prirodne obrve. Nakon toga se sjenčaju kako bi izgledale potpuno prirodno. Ukoliko je potrebno, postupak se ponavlja, a u cijenu tretmana uključene su i eventualne korekcije.

Boja i oblik dogovara se sa stručnom osobom koja izvodi postupak. Prvih nekoliko dana nakon aplikacije boja je nešto intenzivnija, a konačan izgled obrve poprimaju nakon otprilike tjedan dana.

Oči

Ovom popularnom tehnikom radi se i naglašavanje očnog kapka uz sam korijen trepavica. Time se postiže efekt kojim trepavice izgledaju gušće i punije. Moguće je napraviti i klasičnu liniju (kao tušem) na kapku, kojom se naglašava i uokviruje oko.

Usne

Pigmentiranje usana izvodi se na način da se samo iscrtava njihov vanjski rub ili se popunjavaju cijele usne. Ovaj postupak osobito se preporučuje osobama koje imaju tanke ili blijede usne sa slabo vidljivim konturama, kao i onima s iskrivljenim usnama ili okomitim borama. Postupkom pigmentacije usana moguće ih je vizualno povećati ili postići njihovu simetriju.

Što još treba znati?

U većini slučajeva trajni make-up na licu djeluje potpuno prirodno. No, pripazite da ne pretjerate u svojim zahtjevima i zadržite se na minimalnom trajnom makeup-u, s obzirom da je on dugotrajan. Ukoliko u posebnim prilikama budete trebali intenzivniji make-up, uvijek ga možete nanijeti preko onog permanentnog.

~
~

 

Dakle, ukoliko se odlučite na permanentni make-up, neka to uvijek bude u provjerenim i certificiranim kozmetičkim salonima. Jedan od takvih salona je IdolPlus Beauty centar na zagrebačkom Vrbiku. Permanentni make up – Long Time Liner njihova je specijalnost i izvode ga certificirani stručnjaci. Sve boje koje nanose mineralnog su porijekla, najkvalitetnije su na tržištu i 100% sigurne za kožu.

U cijenu tretmana uključena je i korekcija, koja slijedi kroz 2 – 3 tjedna nakon tretmana. Long Time Liner mineralne boje koje koriste u Beauty centru IdolPlus imaju veliku paletu nijansi i u potpunosti se mogu prilagoditi, kako bi trajni make-up bio što prirodniji i ljepši.

Što trebate učiniti?

Kontaktirati IdolPlus Beauty Centar i ostvariti 10% popusta na Long Time Liner tretman po izboru. Dovoljno je samo reći da smo vas mi preporučili! 😉

IdolPlus Beauty centar

Lavoslava Ružičke 50, 10 000 Zagreb

+385 (0)1 6198 758

idolpluslidija@gmail.com

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.