FACE YOGA by Omotouch: VRAT (video)

Zašto je za dobar izgled lica potrebno voditi računa i o vratu? Kako starimo, koža oko vrata slabi i stanjuje se, manje je elastična, vidljivo labavi i počinje se borati. Također, gubi kolagen i elastin, dvije bitne bjelančevine za strukturu i izgled kože. Iz tog razloga koža postaje osjetljivija i na štetne vanjske faktore, posebice sunčeva zračenja. Tanka koža je labavija oko mišića, a posljedica toga je obješenost cijelog vrata.

Osim vježbanja mišića vrata, potrebno je redovito razgibavanje, kao i masaže glave, vrata i ramena koje pomažu u prevenciji.


Važnost mišića za stabilan i gibljiv vrat

Na izgled i starost lica utječu i bolovi u vratu, ukočenost… Njih uzrokuju loša postura i nepravilno držanje. Glava treba biti u centralnom položaju prema kralježnici. Vrat je najgibljiviji dio kralježnice, ali ga u uspravnom položaju ne drže koštani dijelovi, već mišići. S vremenom, ako ne vježbamo, oni slabe. Time mijenjamo položaj glave, sve pada prema dolje, što osim bolova ima nepovoljan učinak na estetiku lica.

Osim vježbanja mišića vrata, potrebno je redovito razgibavanje  i masaže glave, vrata i ramena koji pomažu u prevenciji. Stoga je poželjno višekratno izvoditi jednostavne kružne pokrete ramenima, spuštanje i dizanje ramena, približavanje lopatica i naginjanje glave u stranu i prema naprijed. Snaženjem mišića ramenog obruča postižemo stabilnu potporu za pravilno držanje glave i vrata.

Prilikom razgovaranja mobitelom, treba izbjegavati pridržavanje mobitela postranično glavom i ramenom. Spavanje je još jedan od faktora koji utiču na stanje vrata. Obratite pozornost i na  visinu jastuka i tvrdoću madraca, kao i položaj prilikom spavanja.

Što se tiče estetike vrata, koža na vratu i inače je tanja nego koža lica. Zbog toga se brže stari, pa se i lakše formiraju bore. Mišići i kožno tkivo koje podupire vrat također su slabiji nego na licu. “Postoje brojne vježbe kojima si pravilnim i redovitim izvođenjem možemo pomoći.”, kaže Violeta Beljić Kušić, pokretačica branda Omotouch koja je snimila seriju video formata s vježbama face yoge za pojedine dijelove lica.

 

 

Face yoga by Omotouch

Face yoga odlična je prirodna alternativa botoksu ili plastičnim operacijama. Ljepota face yoge je u tome što većinu vježbi možete raditi bilo kada i bilo gdje. Nakon što ih naučite, vježbe možete raditi i u pokretu! Npr. ispred kompjutera, TV ekrana, dok hodate, kuhate itd. Lako je, samo uključite vježbe u svoju dnevnu rutinu. I ne zaboravite, dosljednost je ključ uspjeha.

Iako su vježbe relativno jednostavne, može potrajati neko vrijeme da se sve pravilno usvoji i nepravilnosti u potpunosti isprave. Preporuka je raditi vježbe 20 do 30 minuta barem 5 puta tjedno u periodu od 6 mjeseci. Svako lice je individualno i kod nekoga će se taj intenzitet vježbanja trebati produžiti. Neke osobe moći će održavati zategnutost i pomlađenost kraćim vježbama i tek povremenim dužim seansama dvaput tjedno.

Za dodatne informacije ili upis na face yogu by Omotouch pošaljite e-mail na . Budite samosvjesni i sretni jer činite nešto dobro za sebe!

 

Violeta Beljić Kušić

Diplomirani sam inženjer arhitekture, a svoju strast u struci usmjerila sam prema interijerima. Holistički pristup ljepoti promoviram izradom prirodne kozmetike oivčene laboratorijskim inovacijama, te kao instruktorica face yoge unutar svog branda [omo]TOUCH. Uvijek kreativna, sretno nosim svoje 50+ godine i hedonistički volim ljude koje me okružuju.