FACE YOGA by Omotouch: OPUŠTANJE ČELJUSTI (video)

Stezanje u čeljusti može biti posljedica stresa, tjeskobe, upale ili ozljede. Pretjerano naprezanje čeljusti, na primjer previše žvakanja, također može uzrokovati stezanje mišića. Ovisno o uzroku, osoba može osjetiti stezanje čeljusti s lijeve, desne ili obje strane čeljusti. Može se pojaviti iznenada ili postupno i može trajati dulje vrijeme. Stezanje se također može pojaviti uz bol u čeljusti.
*
Čeljusni mišići su stresni mišići. Oni brzo i burno reagiraju na opterećenja. Posljedica toga su bolovi. Tinitus, vrtoglavica, bolovi u licu, noćno škripanje zubima ili tegobe s kralježnicom ili zdjelicom – uzročnik svim ovim tegobama također mogu biti napeti čeljusni i zatiljni mišići. Osim toga, čeljust je vezana uz jetru, tako da ukočena, stisnuta čeljust javlja jetri da je tijelo u stresu, a time se koči stabilan rad jetre. Mišiće čeljusti možemo opustiti vježbama i tehnikama oslobađanja od stresa.

*

*

* Face yoga by Omotouch

Face yoga odlična je prirodna alternativa botoksu ili plastičnim operacijama. Ljepota face yoge je u tome što većinu vježbi možete raditi bilo kada i bilo gdje. Nakon što ih naučite, vježbe možete raditi i u pokretu! Npr. ispred kompjutera, TV ekrana, dok hodate, kuhate itd. Lako je, samo uključite vježbe u svoju dnevnu rutinu. I ne zaboravite, dosljednost je ključ uspjeha.

Iako su vježbe relativno jednostavne, može potrajati neko vrijeme da se sve pravilno usvoji i nepravilnosti u potpunosti isprave. Preporuka je raditi vježbe 20 do 30 minuta barem 5 puta tjedno u periodu od 6 mjeseci. Svako lice je individualno i kod nekoga će se taj intenzitet vježbanja trebati produžiti. Neke osobe moći će održavati zategnutost i pomlađenost kraćim vježbama i tek povremenim dužim seansama dvaput tjedno.

Za dodatne informacije ili upis na face yogu by Omotouch pošaljite e-mail na . Budite samosvjesni i sretni jer činite nešto dobro za sebe!

 

Violeta Beljić Kušić

Diplomirani sam inženjer arhitekture, a svoju strast u struci usmjerila sam prema interijerima. Holistički pristup ljepoti promoviram izradom prirodne kozmetike oivčene laboratorijskim inovacijama, te kao instruktorica face yoge unutar svog branda [omo]TOUCH. Uvijek kreativna, sretno nosim svoje 50+ godine i hedonistički volim ljude koje me okružuju.