FACE YOGA by Omotouch: ČELJUST (video)

Čeljust je, kao i drugi dijelovi lica, povazana s određenim organima u tijelu i hormonalnim sustavom. Konkretnije, čeljust je povezana s jetrom. Kad je čeljust napeta i “zakočena” daje jetri signal da je tijelo pod stresom. Luči se prekomjerna doza hormona stresa – kortizola. Puno ljudi pati i od bruksizma  noćno škrgutanje zubima) koje troši zube. Nastaje preskakanje vilice, budi nas ili izaziva jutarnje glavobolje. Odvija se na nesvjesnoj razini i povezuje sa stresom.
*

U
pravilu, kod bruksizma mišići vrata, ramena i lica izuzetno su napeti. Stoga su potrebne metode opuštanja mišića lica, vrata i ramena kroz vježbe tijela i lica, kao i dubinske metode intraoralne masaže koje će značajno poboljšati i ukloniti navedena stanja kod osoba koje pate od bruksizma.

Kroz vježbanje face yoge učimo kako opustiti čeljust što je izuzetno bitno za naš izgled i zdravlje. Vježbe čeljusti i bukalna masaža opuštaju tenzije vilice, tenzije u žvačnom mišiću, reduciraju škrgutanje zubima, opuštaju tenzije u vratu. Posredno se na taj način detoksificiramo i regeneriramo.
*

*
Face yoga by Omotouch

Face yoga odlična je prirodna alternativa botoksu ili plastičnim operacijama. Ljepota face yoge je u tome što većinu vježbi možete raditi bilo kada i bilo gdje. Nakon što ih naučite, vježbe možete raditi i u pokretu! Npr. ispred kompjutera, TV ekrana, dok hodate, kuhate itd. Lako je, samo uključite vježbe u svoju dnevnu rutinu. I ne zaboravite, dosljednost je ključ uspjeha.

Iako su vježbe relativno jednostavne, može potrajati neko vrijeme da se sve pravilno usvoji i nepravilnosti u potpunosti isprave. Preporuka je raditi vježbe 20 do 30 minuta barem 5 puta tjedno u periodu od 6 mjeseci. Svako lice je individualno i kod nekoga će se taj intenzitet vježbanja trebati produžiti. Neke osobe moći će održavati zategnutost i pomlađenost kraćim vježbama i tek povremenim dužim seansama dvaput tjedno.

Za dodatne informacije ili upis na face yogu by Omotouch pošaljite e-mail na . Budite samosvjesni i sretni jer činite nešto dobro za sebe!

 

Violeta Beljić Kušić

Diplomirani sam inženjer arhitekture, a svoju strast u struci usmjerila sam prema interijerima. Holistički pristup ljepoti promoviram izradom prirodne kozmetike oivčene laboratorijskim inovacijama, te kao instruktorica face yoge unutar svog branda [omo]TOUCH. Uvijek kreativna, sretno nosim svoje 50+ godine i hedonistički volim ljude koje me okružuju.