Što “tjera” žene dermatolozima i plastičnim kirurzima?

Za gotovo svaki estetski problem danas postoji metoda koja ga može riješiti. No, koji su beauty problemi koji najviše „muče“ žene? Poznati dermatolozi i plastični kirurzi za New Beauty otkrili su zbog kojih im problema pacijentice najčešće dolaze i čime su najviše nezadovoljne.

Opušteni vrat

„Najčešći estetski problem na koji mi se žene požale je opušteni vrat. Nasreću, taj se problem dostupnim minimalno invazivnim postupcima danas rješava vrlo jednostavno“, otkriva plastični kirurg Andrew Jacono. S dr. Jaconom slaže se i dr. Anthony Youn, ističući kako „opušteni vrat“ predstavlja problem koji se ne može riješiti uobičajenom njegom i kremama, zbog čega sve više pacijentica odlazi na estetske tretmane pomlađivanja tog područja. Bore i stanjivanje kose „Žene najviše zabrinjavaju bore i opuštanje kože, ali i stanjivanje kose. Tretmani koje tada preporučujem uključuju nekoliko kombinacija: microneedling za borice oko usana, neablativni laser za pomlađivanje područja oko očiju i PRP za stanjivanje kose“, objašnjava dermatologinja Tina Alster.

Umorne oči

„Mnogo žena dolazi s problemom umornih očiju. Iako se podočnjaci mogu ukloniti i hijaluronskim filerima, kirurško rješenje daje dugotrajnije rezultate“, otkriva spec. oftalmolog Steven Fagien. Opuštena koža „Najviše upita zaprimam o filerima za uklanjanje podočnjaka i o metodama za opuštene obraze. Oba su problema povezana s prirodnim opuštanjem kože, a mogu licu dodati i do 10 godina“, smatra dermatologinja Jeanine B. Downie. Bore „Kratko i jednostavno, najveći su problem bore. Tretman ovisi o anatomiji osobe i karakteristikama bora, ali uglavnom sastavim cjelokupni tretman za uklanjanje bora koji se sastoji od botoxa, hijaluronskih filera i lasera, s programom održavanja kako bi se produžilo trajanje rezultata“, pojašnjava dermatolog Dennis Gross.

Donja trećina lica

„Smatram da su najzahtjevniji estetski problemi s kojima se žene susreću opuštanje kože na liniji čeljusti i bore na donjoj trećini lica. To su karakteristike koje moje pacijentice primjećuju na svojim majkama i dolaze na tretmane ne bi li spriječile produbljivanje tih znakova starenja. Tretman Silhouette Soft nitima moćno je oružje za nekirurško pomlađivanje“, otkriva plastični kirurg Julius Few. Popularni lifting lica bez noža „Preplavljeni smo pacijentima koji žele ‘tekući lifting lica’ odnosno lifting lica hijaluronskim filerima. Osim toga, postoje i tretmani radiofrekvencije kojima se zateže koža, bez potrebe za operacijom“, tvrdi plastični kirurg Sanjay Grover.

Tretman za zaglađeno lice

„Sve više pacijenata dolazi kako bi uklonili i smanjili bore oko očiju i u kutovima usana. Za izvrsne rezultate u pomlađivanju koristimo PRP metodu“, otkriva dermatolog Charles E. Crutchfield. Opuštene grudi „Oblik i veličina grudi nakon poroda problemi su brojnih dama. Povećanje grudi suvremenim implantatima izvrsna je metoda koja osvježava grudi nakon poroda, vraća im punoću i formu“, objašnjava plastični kirurg Mark Jewell.

Volumen ispod očiju

„Gubitak volumena ispod očiju javlja se u 30-ima s gubitkom masnog tkiva, a napreduje u 40-ima kada se događaju dublje promjene. Volumen se može vratiti aplikacijom hijaluronskih filera na kost, što zahtjeva iznimnu vještinu i preciznost liječnika“, smatra plastična kirurginja Kelly Bomer.

 

Tretmani kojima se postiže blagdanski glow

Dr. Željana Bolanča: Kako njegovati kožu nakon prekomjernog izlaganja suncu 

Teenlifting ili prirodna mladost

Dr. Nevia Delalle: Istine i zablude o hijaluronskoj kiselini

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.