Kako najučinkovitije ukloniti dlačice s intimnih i ostalih dijelova tijela?

Prije više tisuća godina u mnogim su se drevnim kulturama žene i muškarci posvetili djelomičnom ili potpunom uklanjanju dlačica s tijela. Posebnu pažnju posvetili su uklanjanju dlačica s područja pazuha i dlačice na genitalijama. Pozadina toga bila je želja za postizanjem jedinstvene fizičke karizme i individualnosti, motiv koji se nije puno promijenio do danas.

Puno je praktičnih i estetskih razloga za depilaciju intimnog područja za žene. Neke se žene jednostavno osjećaju ugodnije i privlačnije potpuno bez dlačica ili s umjetnički stiliziranim intimnim područjem. Nekima je, pak, dovoljno samo zadržati urednu bikini zonu bez suvišnih dlačica. Ono što raduje je što postoje brojne metode, pomagala i proizvodi kako biste to postigli, a koje možete koristiti prema svojim osobnim željama i preferencijama. Depilacija ženskog intimnog područja toplim voskom jedna je od najčešćih metoda. No, u zadnje vrijeme IPL metoda za dugotrajno uklanjanje dlačica dospjela je visoko na ljestvici popularnosti,

Svatko tko želi saznati više o temi uklanjanja dlačica s intimne zone zadivit će se. Raspon od potpunog obrijanog ženskog intimnog područja preko raznih modernih intimnih frizura do prirodnih varijanti širok je i raznolik. Sve ono što se meni sviđa je lijepo, moto je žena današnjice.

Urasle dlačice korištenjem IPL metode fotoepilacije postaju stvar prošlosti.


Metode za uklanjanje dlačica s intimnog područja

Vlažno brijanje britvicom jedan je od metoda za intimno brijanje. Oštricom obično morate nekoliko puta prelaziti istim dijelovima kože, što uklanja i najsitnije dlačice, ali može i iritirati kožu. Taj se učinak može ublažiti tuširanjem ili kupanjem prije brijanja. Topla voda omekšat će stidne dlake, što kasnije olakšava njihovo uklanjanje.

Faktor vremena obično govori u prilog tzv. suhog brijanja. Brijanje intimnog područja električnim aparatom prvi je odabir žena koje nemaju dovoljno vremena. Nedostatak ove metode: nije moguće u potpunosti ukloniti sve dlačice. Mnoge žene zato odabiru kombiniranu metodu. Jedna od metoda je i brijanje električnim aparatima za brijanje intimnog područja

Metodama depilacije stidne dlake također se vrlo učinkovito uklanjanju. Najčešće (hladnim ili toplim) voskom ili pomoću šećerne paste. Vosak ili šećerna pasta nanose se na kožu, a zatim se dlačice trzajem suprotnim od smjera njihova rasta izvlače. Bolno, ali vrlo učinkovito.

Metoda uklanjanja dlačica pomoću kreme za depilaciju intimnog područja, koja istodobno njeguje kožu u intimnom području, puno je ugodnija. Metodama depilacije stidne dlake također se vrlo učinkovito uklanjanju. Najčešće (hladnim ili toplim) voskom ili pomoću šećerne paste. Vosak ili šećerna pasta nanose se na kožu, a zatim se dlačice trzajem suprotnim od smjera njihova rasta izvlače – bolno, ali vrlo učinkovito. Metoda uklanjanja dlačica pomoću kreme za depilaciju intimnog područja, koja istodobno njeguje kožu u intimnom području, puno je ugodnija. Slično je i s epilacijom, kada se dlačice uklanjanju pomoću električnog epilatora.


Bezbolno, učinkovito i dugotrajno uklanjanje dlačica

U stresnoj svakodnevici svaki je trenutak dragocjen i želimo dnevnu beauty rutinu pojednostaviti što je više moguće, a da ona i dalje ne gubi na učinkovitosti. Sve je više tretmana koje možemo odrađivati kod kuće, bez odlaska u kozmetičke salone, što uvelike olakšava organizaciju vremena, ali i kućnog budžeta. Odstranjivanje dlačica s tijela mora biti efikasno i bezbolno, kako nam one više ne bi predstavljale “problem u zadnji tren”.

Bezbolno uklanjanje dlačica danas je postalo puno pristupačnije, a neki od uređaja unijeli su pravu revoluciju u svakodnevnu njegu. Popularna Philips Lumea Serije 9000 IPL s tehnologijom SenseIQ i čak 450.000 bljeskova prilagođava se svakoj koži, pruža personalizirane tretmane te brzo i bezbolno odstranjuje dlačice bez crvenila i iritacija. A u glatkoj koži bez dlačica uživat ćete do čak 6 mjeseci. Zahvaljujući ovoj naprednoj tehnologiji, mogu se bez straha odstranjivati dlačice i na osjetljivim područjima, bez iritacije, oštećenja i boli.

Ovaj je uređaj razvijen je u suradnji s dermatolozima i potpuno je siguran i jednostavan za upotreb. Zato je sve češće neizostavni dodatak u svakoj ženskoj kupaonici. Specijalni dodaci dizajnirani su za svaki dio tijela: za ruke i noge, lice, pazuhe i bikini zonu. Upravo zahvaljujući takvoj prilagodbi, dlačice možete odstraniti vrlo brzo. Obje potkoljenice za čak 8,5 minuta, pazuhe za 1,5 minutu i bikini zonu za 2 minute. Može se koristiti s i bez kabla, tako da je praktična i za putovanja.

SmartSkin senzor procjenjuje koji je od pet ponuđenih tretmana idealan za vašu kožu. Nakon tog prvog koraka, samo prislonite Philips Lumea Serije 9000 na kožu i pustite da svjetlosni impulsi odrade svoje. Zaustavljaju se točno tamo gdje treba, u korijenu, gdje uspavljuju rast dlačica. Rezultat je glatka površina kože bez crvenila i iritacija. Prvih 4 do 5 tretmana moraju se napraviti svaka 2 tjedna, a studije su pokazale da su dlačice reducirane do 92 % već nakon 3 tretmana. Sljedećih 8 tretmana rade se u razmaku od 4 do 8 tjedana i nakon 12 tretmana, možete očekivati glatku kožu do čak 6 mjeseci.


Važna pitanja i još važniji odgovori

Može li se Philips Lumea upotrebljavati za potpunu epilaciju bikini područja (brazilska epilacija)?

Uređaj je dovoljno siguran i nježan za tretiranje cijelog bikini područja. Stoga, želite li brazilsku ili holivudsku epilaciju ((samo tanka crta dlačica ili bez dlačica), slobodno to učinite. Kako biste spriječili nelagodu, preporučujemo da upotrebljavate nižu postavku za tamnija ili pigmentirana područja. Za osjetljiva područja pubičnog područja možete upotrebljavati nižu postavku na temelju razine ugode. Razlog zbog kojeg se upotrebljava niža postavka je veća osjetljivost tih područja na IPL / manji osjećaj ugode ako upotrebljavate IPL. Uređaj nikada nemojte upotrebljavati na unutarnjim stidnim usnama, vagini i anusu.

Može li se Philips Lumea upotrebljavati za lice?

Koža lica osjetljivija je i redovito izložena suncu. Većina modela Philips Lumea uređaja ima poseban nastavak za lice s UV filterom koji sprječava oštećenje kože. Provjerom svog tipa kože, možete odabrati specifičnu postavku koja će osigurati učinkovit, a ipak nježan tretman lica. Budući da je područje oko očiju vrlo osjetljivo, preporučujemo da aparat Lumea upotrebljavate samo  ispod jagodica. Tako ćete izbjeći rizik od oštećenja očiju. Kako biste osigurali optimalne rezultate na obrazima, gornjoj usni i bradi, stanite ispred zrcala da biste dobro vidjeli područje koje će se tretirati i indikator spremnosti za upotrebu.

Može li se od Philips Lumee dobiti urasle dlačice?

Urasle dlačice korištenjem IPL metode fotoepilacije postaju stvar prošlosti. Poznato je da urasle dlake nastaju zbog nepravilnog smjera rasta dlake. Zbog toga ona ostaje ispod kože, zamota se i iritira okolnu kožu, te na kraju može izazvati upalu različitog stupnja. Mjesta s uraslim dlačicama postaju hrapava, izbočeno bolna, ljuskavo crvena, a vremenom i tamno smeđa. Ponekad se zbog uraslih dlačica ili zastarjelog načina depilacije razvija jaka upala koju nazivamo folikulitis, a koji zahtijeva liječenje antibioticima. Kako bismo izbjegli svaki oblik iritacije kože kod depilacije i razvoj uraslih dlačica savjetuje se IPL epilaciju redovito provoditi kao kućni tretman održavanja.

Ima li IPL negativan utjecaj na zdravlje ili plodnost na bilo koji način?

Ne, IPL nije štetan po zdravlje. Profesionalni IPL upotrebljava se posljednjih 25 godina i istraživanja nisu pokazala pojavu raka kože ili problema s plodnošću.

Koja zdravstvena/kožna stanja sprječavaju upotrebu IPL tehnologije?

Nikada nemojte upotrebljavati IPL ako imate neku od ovih bolesti:

– imate li bolest kože kao što je aktivni rak kože, ako ste imali rak kože ili neki drugi lokalizirani rak na područjima koja ćete tretirati

– imate li ili ste imali vaskularni poremećaj, kao što je proširenje vena ili vaskularna ektazija na područjima koja želite tretirati

– ukoliko vam je koža osjetljiva na svjetlost i lako dobivate osip ili alergijske reakcije

-imate li infekcije, ekceme, opekotine, upaljene folikule, otvorene posjekotine, abrazije, herpes simplex, rane ili lezije i hematome na područjima koja ćete tretirati

– imate li dijabetes, eritematozni lupus, porfiriju ili kongestivnu bolest srca

Nikada nemojte upotrebljavati uređaj na sljedećim područjima:

– virusnim bradavicama, tetovažama ili trajnoj šminki; to može dovesti do opekotina i promjene boje kože

Napomena: Ovaj popis nije sveobuhvatan. Niste li sigurni smijete li upotrebljavati uređaj, savjetujemo vam da se obratite liječniku.


Ima li dugotrajnih učinaka tehnologije IPL? Je li sigurna za kožu?

Profesionalni IPL tretmani za uklanjanje dlačica postoje već 25 godina i nisu zabilježene nikakve ozbiljne nuspojave ili oštećenja od dugotrajne upotrebe. Philips Lumea razvijen je u suradnji s vodećim dermatolozima i testiran na više od 2000 žena. Tehnologija IPL uređaja Lumea nastala je iz tehnologije koja se upotrebljava u profesionalnim salonima. Ta je tehnologija prilagođena tome da zadovoljava sve sigurnosne propise za uređaje za upotrebu kod kuće.  Kao što vrijedi i za svaki drugi proizvod za njegu kože, važno je upotrebljavati uređaj sukladno korisničkom priručniku.

Sigurnosni sustav uređaja Lumea brine da emitiranje svjetla bude moguće samo kada je nastavak u potpunom kontaktu s kožom. Integrirani UV filtar osigurava da svjetlo djeluje samo na dlačice, a ne na kožu. Ako vam je koža previše tamna, senzor za boju kože sprječava emitiranje svjetla. Preporučujemo da uređaj Lumea upotrebljavate u dobro osvijetljenoj prostoriji kako biste smanjili vidljivu svjetlinu bljeska. Iako moguće, nuspojave i komplikacije vrlo su malo vjerojatne sve dok uređaj Lumea upotrebljavate sukladno uputama i mjerama opreza navedenima u korisničkom priručniku.

Ima li nuspojava tijekom ili nakon tretmana?

Upotrebljavate li uređaj Lumea sukladno uputama, ne biste trebali iskusiti nikakve ozbiljne nuspojave.

Međutim, možete iskusiti manje kožne reakcije kao što su:

– crvenilo: pojava malog do umjerenog crvenila neposredno nakon tretmana bezopasna je i normalna, brzo će nestati

– toplina: tijekom tretmana možete osjetiti toplinu, svrbež te osjećaj pečenja ili peckanja; to je normalno i nestat će neposredno nakon tretmana

Pažljivo pročitajte korisnički priručnik, naročito popis s kontraindikacijama, i uvijek slijedite upute. Ako se pojave bilo kakve druge nuspojave, posavjetujte se s liječnikom.

Je li bljesak siguran za oči?

Uređaj Philips Lumea razvijen je imajući na umu sigurnost i ne nanosi štetu očima. Sigurnosni sustav sprječava emitiranje svjetla kada uređaj nije u potpunosti u dodiru s kožom. Svakako dobro prislonite uređaj uz kožu kako biste izbjegli nepotrebno raspršivanje svjetla. Nikada nemojte upotrebljavati uređaj Lumea na području oko očiju ili za tretiranje obrva. Tijekom upotrebe nije potrebno nositi zaštitne naočale. Uređaj Lumea upotrebljavajte u dobro osvijetljenoj prostoriji tako da svjetlo manje svijetli u oči. Dobro osvijetljena prostorija smanjuje vidljivu svjetlinu bljeska.


Može li se Philips Lumea upotrebljavati preko ljeta?

Philips Lumea može se upotrebljavati tijekom cijele godine, uključujući ljetne mjesece. Međutim, postoje mjere opreza koje treba poduzeti prije i poslije tamnjenja. Pod tamnjenjem podrazumijevamo sunčanje i u redu je ako vam je koža preplanula jer ste provodili vrijeme na otvorenom.

Tamnjenje prije upotrebe uređaja Philips Lumea:

– pričekajte barem 48 sati nakon tamnjenja prije upotrebe uređaja

– ako je koža izgorjela, nemojte upotrebljavati Philips Lumea sve dok imate opekotine

– imajte na umu da sve vrste tamnjenja potamnjuju kožu

– uvijek provjerite tablicu s preporučenim bojama dlačica na koži i prilagodite intenzitet svjetla na nižu postavku kako biste izbjegli kožne reakcije i nuspojave

Tamnjenje nakon upotrebe uređaja Philips Lumea:

– koža će biti osjetljivija izravno nakon tretmana

– pričekajte barem 24 sata ili dok crvenilo u potpunosti ne nestane prije izlaganja tretiranih područja suncu

– 48 sati nakon tretmana tretirana područja pokrivajte prilikom izlaska na sunce ili upotrebljavajte zaštitnu kremu (*SPF 50).


Što je s upotrebom IPL i proširenim venama?

Lumea je potpuno sigurna za svačiju kožu, što potvrđuju i dermatološka ispitivanja na dvije tisuće žena diljem svijeta. Sigurna je čak i ako imate madeže, tetovaže, proširene vene ili kapilare. Važno je samo da tetovaže prekrijete, a madeže precrtate bijelom olovkom. Ako na koži postoje izrazito velike vene ili upaljene vene i kapilare, savjetuje se da se takva mjesta kod tretiranja izbjegavaju.

 

To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.