6 jedinstvenih beauty rituala Fride Kahlo

Usprkos činjenici da Frida Kahlo nije bila sigurna u svoje osobine, umjetnica ih je odbijala sakriti šminkom. Suvremenici nisu smatrali da je meksička umjetnica Frida Kahlo bila lijepa, ali njen jedinstven izgled i osobnost i danas inspiriraju umjetnike.

Prikupili smo nekoliko ključnih rituala, kojima je Frida Kahlo pokazala svoj kompleksan odnos s ljepotom.

 


1. Poigravanje s androgenim stilom

U svojim slikama, Frida je često preuveličavala čelo i brkove, naglašavajući dvojnost muškog i ženskog. Privukla ju je androgena pojava, iako nije bila zadovoljna njome.

Izjavljivala je kako je nezadovoljna što ima prilično naglašene muške osobine: „Kod mog lica volim obrve i oči. Ne sviđa mi se sve ostalo. Imam čak i brkove.“

2. Crvena kao simbol zdravlja

Kritičari su pažljivo analizirali Fridine slike i pronašli vezu između vlastitog zdravlja i upotrebe crvene. Kada se preselila u San Francisco, koristila je sjajno rumenilo i crveni ruž na autoportretima. U najgorim periodima njenog života, kada je bol u leđima bila nepodnošljiva, prikazivala se kao blijeda, siva i bezbojna.

Sama umjetnica je izjavila da crvena boja za nji znači erotizam i protest. Frida je jako voljela ruž i uvijek je ostavljala otisak usana na ljubavnim pismima i fotografijama koje je slala svom voljenom.

Na primjer, 1939. poslala je voljenom Nickolas Murayu pismo u kojem se nalazili mnogo otisaka njenih usana: „Šaljem milijune poljubaca za tvoj prelijep vrat kako bi bilo bolje. Tebi, moj najdraži Nick, moje srce, krv i priroda. Obožavam te.“


3. Olovka koja naglašava obrve

Nakon Fridine smrti 1954. godine, njen suprug Diego Rivera zatvorio je  kupaonicu i spavaću sobu kako bi što duže očuvao njihov identitet. Godinama kasnije, poslije njegove smrti, povjesničari umjetnosti  obnovili su sva sredstva koja je Frida koristila. Preferirala je Revlon: stavljala je debeli sloj pudera, a zatim rižin prah.

Za nokte je birala nijanse „Orchids to You“ ili „Raven Red“ i sviđala joj se nijansa ruža „Everything Rosy“. Odbila je ukloniti brkove iznad usne, a naglašavala je i obrve posebnim olovkom i crnim pigmentom koji stimulira rast kose.

4. Prvi trendsetter

Frida je bila potpuno nesigurna u svoj osmijeh zbog iskrivljenih i pokvarenih zuba zbog njene ljubavi prema rakiji i slatkišima. Ali, umjesto da ih skriva, ona je razmetala svoju jedinstvenost.

Imala je dva seta proteza, jedan od zlata i drugi od dijamanata. Oba su izgubljena, ali su ostala živopisan primjer kako se bilo kakva nesavršenost može pretvoriti u dostojanstvo.


5. Ljubav prema oštrim mirisima

Fridini prijatelji govorili su kako su znali da je ona u blizini jer se osjećao miris jasmina i meda s dodatkom karanfila. Koristila je parfem Shocking by Elsa Schiaparelli. Parfem je bio skandalozan – javnost je bila ogorčena bočicom u obliku ženske figure.

Frida nikada nije prikrivala činjenicu da je privlačilo žensko tijelo, a svoju je biseksualnost čak prenijela i na nekoliko slika. Jedno od njenih najpoznatijih djela, „Two Nudes in the Forest“, navodno je inspirirano njenom aferom s glumicom Dolores del Rio.

6. Svježe cvijeće kao simbol plodnosti

Brendirana cvjetna kruna nije bila samo detalj sa slike – svaki cvijet bio je simbol plodnosti. Obično je birala cvijeće iz vlastitog vrta, koje će uskoro procvjetati.

Plodnost i cvijeće bile su opsesivne Fridine ideja i to se vidjelo u mnogim radovima, jer je očajnički željela biti majka. Tri je puta zatrudnjela, ali niti jednom nije uspjela roditi.

Julia Roberts – najbolji i najgori beauty savjet koji sam dobila

Sharon Stone: “Znati dobro stariti, jako je sexy!”

Susan Sarandon: Nije poanta da izgledate sjajno, već da se osjećate sjajno!

Jane Fonda zna kako živjeti punim plućima i u zreloj dobi

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.