Preplanula put i zdrava koža uz kokosovo ulje

Mnoge kreme za sunčanje često sadrže brojne kemikalije, poput parabena i slično. Iako imaju SPF za zaštitu kože od štetnih UV zraka, koža upravo zbog tih kemikalija može loše reagirati na kremu za sunčanje. Stoga, imate li osjetljivu kožu trebate pripaziti na sastojke prilikom kupnje losiona za sunčanje. Kokosovo ulje, naprotiv, ne sadrži nikakve štetne sastojke ili kemikalije koji mogu negativno utjecati na kožu. I odlično je za sve tipove kože.

Za najbolje rezultate koristite organsko kokosovo ulje. Rafinirane varijante ovog ulja ne sadrže sve prirodne i korisne sastojke.


Karakteristike kokosovog ulja

Hrani kožu

Za razliku od tipičnih krema za sunčanje, kokosovo ulje održava kožu vlažnom tijekom sunčanja. Vlaga se zadržava čak i nekoliko sati nakon primjene. Ovo ulje sprječava isušivanje i naboranost kože, učestale kod osoba koje puno vremena provode na suncu i plaži. S kokosovim uljem dobit ćete preplanuli izgled, a tekstura kože neće patiti.

Razvija zaštitni sloj

Kokosovo ulje formira zaštitni sloj na koži. Taj sloj drži štetne UV zrake izvan kože i održava je zdravom.

Pruža zaštitu od infekcija

Kada provodite sate ležeći na plaži, koža je izložena raznim bakterijama i mikroorganizmima u okolici. Većina promjena događa se bez da smo ih uopće svjesni. Kokosovo ulje ima antimikrobna i antifungalna svojstva koja pomažu u zaštiti kože.

Kokosovo ulje pruža sjajan izgled

Stalna izloženost jakom suncu može učiniti kožu suhom i naboranom. Primjena kokosovog ulja može pomoći koži da ostane sjajna i dugo zadrži postignutu preplanulost. Ono čini kožu tamnijom i sjajnijom.

Pomaže bržem tamnjenju kože

Kokosovo ulje apsorbira se vrlo brzo u kožu i energizira proizvodnju melanina ispod površine kože. Stoga korištenjem kokosovog ulja možemo provesti i manje vremena na suncu za jednako lijep i preplanuli ten.


Način korištenja kokosovog ulja

Veliku količinu ulja nanesite na cijelo tijelo. Dobro ga umasirajte u tijelo. Prilikom sunčanja, svakih pola sata se namažite novim slojem ulja. Za najbolje rezultate koristite organsko ulje. Rafinirane varijante ovog ulja ne sadrže sve prirodne i korisne sastojke.

Međutim, imajte na umu kako kokosovo ulje samo po sebi nije baš dobra zaštita od UV zraka, pogotovo tijekom dužeg izlaganja suncu. Ono ima prirodni zaštitni faktor oko 4. Ako ste osjetljive puti, pomiješajte mineralnu kremu za sunčanje s višim faktorom zajedno s kokosovim uljem nekoliko minuta prije nego što izađete na sunce.

 


To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.