Maska za lice od gline

Glina je jedan od prirodnih lijekova koji se već stoljećima koristi za brzo i efikasno čišćenje organizma i poboljšanje zdravlja. Čisti tijelo na način da upija toksine i ostale štetne tvari iz organizma, krvi i limfe, veže ih na sebe i izbacuje kroz probavni trakt.

Sadrži više od 60 minerala i elemenata u tragovima koji čiste organizam. U glini ima silicija, selena, aluminija, kalija, kalcija, natrija, magnezija, srebra, željeza, olova i bakra.

U prirodi možemo pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu. Samo zelena glina koristi se i oralno za čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici nalaze se u Francuskoj i na Siciliji. Ovisno o tome gdje je iskopana, sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima. Među ostalim to su: selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij.

Glina djeluje iznutra i izvana. Uz sunce, zrak i vodu, čije elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava čišćenja organizma. Ona upija, absorbira, a nakon toga i eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Može očisti organizam u tolikoj mjeri da se izgubi čak i neugodan miris znoja. Najčešće se koristi u kurama detoksikacije organizma, u proljeće i jesen. Pritom mora biti ventilirana tj. certificirana za oralnu upotrebu.

Osim što čisti krv i limfu, poboljšava crijevnu floru, regenerira stanice, tkiva i organe, potpomaže zarastanje rana, smanjuje radioaktivnost te povećava otpornost na sve toksine. Pomaže i kod ateroskleroze, anemije, bolesti dišnih putova, infekcija, trovanja, čira, viška želučane kiseline, opadanja kose, bolnih menstruacija i nečiste kože.

Maska od zelene gline čisti i smanjuje pore, pomaže kod akni, regulira lučenje sebuma, djeluje kao blagi piling za kožu, omekšava, hidratizira i zaglađuje kožu, poboljšava cirkulaciju, djeluje umirujuće i regenerira kožu.


Maska od gline

Sastojci:

– 50 grama zelene gline

– 1 velika žlica biljnog ulja (badem, marelica, grožđe)

– 1 mala žličica biljnog glicerina

– hidrolat (lavanda, hamamelis, bugarska ruža, sjeme mrkve)

– 2 kapi eteričnog ulja prave lavande

Priprema:

Prije same izrade kozmetike potrebno je alkoholom dezinficirati sve potrebno za izradu: posudice, staklene čaše, žlice za miješanje te staklene bočice i posudice za čuvanje kozmetike.

U glinu polako dodavati hidrolat i miješati dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte. Masku čuvajte u hladnjaku. Rok trajanja je 30 dana. Nanosite jednom tjedno u debljem sloju na lice i isperite nakon 5-10 minuta.

*

Krema za njegu suhe kože – izradite je sami

Izradite sami prirodni dezodorans

Kako najjednostavnije prepoznati kvalitetno eterično ulje?

O autorici:

Ivona Kovačević Nemec vlasnica je Anahata holističkog centra, certificirana aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja, učiteljica meditacije, yoga učiteljica, Timeline Healing terapeut, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut. Trenutačno je u superviziji za certificiranu voditeljicu obiteljskih i sistemskih konstelacija.

Koristeći grupnu i individualnu poduku iz tradicionalne Vedske Shakti meditacije, sistemskih konstelacija i fitoaromaterapiju pomaže vam da se bolje nosite sa svakodnevnim stresom i riješite probleme i traume koji vas opterećuju.

Njezin put započeo je prije više od dvadeset godina Reikijem. Od tada je završila tridesetak edukacija među kojima su Fitoaromaterapija, Aromaterapija, Vedska Shakti meditacija, Yoga Teacher Training, Timeline Healing, Raindrop terapija, refleksoterapija, osnove Ayurvede.

Svaka od edukacija dala joj je dragocjene uvide, alate i znanja o ljudskoj duši, tijelu i zdravlju koji obogaćuju njezin rad s ljudima.

* * * * *

Anahata holistički centar

Lavoslava Ružičke 42, Zagreb

Telefon: +385 95 3810 822

Email:

www.anahata.com.hr

FB: Anahata   https://www.facebook.com/Anahata-938892619495721/

Instagram: anahata_holistički_centar

Foto Anahata kozmetike: Sandra DB

Ivona Kovačević Nemec

Ivona je vlasnica Anahata holističkog centra, certificirana je aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja, učiteljica meditacije, yoga učiteljica, Timeline Healing terapeut, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut.