Krema za njegu suhe kože – izradite je sami

Izradite sami ovu vrlo jednostavnu kremu za njegu suhe kože tijela.

Glavni sastojak kreme je shea tj. karite maslac (Butyrospermum parkii) jedan od najpoznatijih prirodnih maslaca. Odlično štiti kožu od isušivanja, bogat je A vitaminom, hrani suhu i oštećenu kožu i  na njoj stvara zaštitni film. Maslac se dobiva iz sjemenki afričkog shea drveta. Sadrži nezasićene masne kiseline, proteine i minerale te vitamine E i A. Koristi se za njegu svih tipova kože, a posebno suhe i osjetljive , kao i za tretiranje dermatitisa, atopične kože, seboreje, bora, strija, ožiljaka, pelenskog osipa i opekotina od sunca.

Drugi sastojak koji koristimo je biljno ulje. Ja obično koristim ulje avokada ili marelice.

Ulje avokada (Persea americana) duboko prodire u suhu kožu i omekšava je. Dobro je za njegu suhe kože i protiv bora.

Ulje marelice (Prunus armeniaca) lagane je teksture i brzo se upija. Obnavlja stanice kože te se koristi za njegu suhe, dehidrirane, osjetljive i zrele kože.

Eterično ulje prave lavande (Lavandula angustifolia) ubrzavazacjeljivanje oštećene i osjetljive kože, a sjeme mrkve (Daucus carota) djeluje protuupalno i regenerirajuće te njeguje oštećenu kožu.

Za izradu kreme preporučujemo kvalitetna hladno prešana i nerafinirana biljna ulja.


Krema za njegu suhe kože

Sastojci:

– 60 g shea maslaca

– 30 g biljnog ulja avokada

– 10 g biljnog ulja marelice

– 5 kapi eteričnog ulja sjemena mrkve

– 5 kapi eteričnog ulja prave lavande

Postupak izrade:

Shea maslac dobro izmješati u alkoholom steriliziranom tarioniku ili u staklenoj posudi. Polako dodavati biljna ulja i na kraju eterična ulja. Pohraniti u steriliziranu staklenu posudicu.

Kremu čuvati na sobnoj temperaturi i potrošiti u roku od 5-6 mjeseci.

Napomena:

Za izradu kreme preporučujemo kvalitetna hladno prešana i nerafinirana biljna ulja te kemotipizirana eterična ulja aromaterapijske kvalitete.

*

Biljna ulja i uljni macerati u prirodnoj kozmetici

Eterična ulja u prirodnoj kozmetici i njihova namjena

Kako najjednostavnije prepoznati kvalitetno eterično ulje?

O autorici:

Ivona Kovačević Nemec vlasnica je Anahata holističkog centra, certificirana aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja, učiteljica meditacije, yoga učiteljica, Timeline Healing terapeut, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut. Trenutačno je u superviziji za certificiranu voditeljicu obiteljskih i sistemskih konstelacija.

Koristeći grupnu i individualnu poduku iz tradicionalne Vedske Shakti meditacije, sistemskih konstelacija i fitoaromaterapiju pomaže vam da se bolje nosite sa svakodnevnim stresom i riješite probleme i traume koji vas opterećuju.

Njezin put započeo je prije više od dvadeset godina Reikijem. Od tada je završila tridesetak edukacija među kojima su Fitoaromaterapija, Aromaterapija, Vedska Shakti meditacija, Yoga Teacher Training, Timeline Healing, Raindrop terapija, refleksoterapija, osnove Ayurvede.

Svaka od edukacija dala joj je dragocjene uvide, alate i znanja o ljudskoj duši, tijelu i zdravlju koji obogaćuju njezin rad s ljudima.

* * * * *

Anahata holistički centar

Lavoslava Ružičke 42, Zagreb

Telefon: +385 95 3810 822

Email:

www.anahata.com.hr

FB: Anahata   https://www.facebook.com/Anahata-938892619495721/

Instagram: anahata_holistički_centar

Foto Anahata kozmetike: Sandra DB

Ivona Kovačević Nemec

Ivona je vlasnica Anahata holističkog centra, certificirana je aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja, učiteljica meditacije, yoga učiteljica, Timeline Healing terapeut, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut.