Dr. Nevia Delalle: Najbolji estetski postupci za optimalne rezultate

Ponekad je dovoljno samo osvježiti lice, vrat ili neki drugi dio tijela pa će biti dovoljna neablativna laserska rejuvenacija, mezoterapija ili mikrodermoabrazija uz rehidraciju kvalitetnim aktivnim supstancijama koje se posebnim metodama apliciraju u kožu.

Bandaža čistom hijaluronskom kiselinom omogućit će dugotrajne efekte filera ili drugih estetskih postupaka, a može se raditi i samostalno. No, ponekad samo jednim postupkom nije moguće postići željene rezultate. Tada se optimalni rezultati postižu kombinacijom više različitih postupaka.
~


Kombinacija različitih postupaka

Većina medicinsko-estetskih postupaka može se kombinirati. Kombiniramo uvijek one koji se mogu provoditi istovremeno ili neposredno jedan iza drugoga kako bi uštedjeli vrijeme.

Za mlađu kožu kojoj je potreban sjaj i uklanjanje sitnih mimičkih bora učinkovit je kemijski piling u kombinaciji s mezoterapijom. Umjesto kemijskog pilinga možemo provoditi i mehaničku mikrodermoabraziju.

Svi postupci se uvijek nadopunjavaju ispravnim odabirom hranjivih prepaparata za njegu i smirivanje kože. Ukoliko je došlo do opuštanja kože lica i vrata kombiniramo neablativni rejuvenacijski postupak laserom, uz zatezanje kože vrata i donjih dijelova lica infracrvenim izvorom svjetlosti tzv. face lifting bez noža. Ovaj tretman ne propuštaju učiniti holivudske dive prije svakog izlaska na crveni tepih. A za dodatan učinka, ovi se postupci mogu kombinirati s mezoterapijom.


Bore i ožiljci od akni

Želimo li ukloniti dublje bore ili ožiljke od akne, optimalni rezultati postižu se kombinacijom ablativnog i neablativnog rejuvenacijskog laserskog postupka. Nakon njega preostali se nedostaci popunjavaju hijaluronskom kiselinom. Ponekad je dovoljna samo kombinacija nefragmentirane i fragmentirane hijaluronske kiseline za različite dijelove lica, vrata, dekolte regije ili dorzuma šaka za mlađi i blistav izgled kože.  A za održavanje postignutog stanja dovoljno je jednom kroz četiri do šest mjeseci ponoviti jedan od navedenih zahvata ili koncentriranom hijaluronskom kiselinom, posebnim postupkom bandaže rehidrirati kožu.

Premda nema kontraindikacija za kombiniranje laserskih s drugim zahvatima, treba ipak biti oprezan. Botox se nikada ne kombinira s laserom, jer pojačava učinak ovog toksina. Popunjavanje bora hijaluronskom kiselinom uvijek se radi nakon laserskog postupka, a ne prije njega zbog dodatnog zagrijavanja i mogućnosti brže reapsorpcije. U istom dolasku mogu se kombinirati na različitim dijelovima lica i vrata različite metode kako bi se izbjegla intenzivna iritacija.

Dr. Nevia Delalle: Njega kože na +35 °C

Dr. Nevia Delalle: Hiperpigmentacije i kako ih se riješiti

Dr. Nevia Delalle: Sreća i zadovoljstvo tajna su blistave kože

dr. med. Nevia Delalle
dr. med. Nevia Delalle

Dermatovenerolog s internacionalnom specijalizacijom iz anti-aging medicine te korektivne i estetske dermatologije. Slobodno vrijeme najradije provodi pod morem, u svim krajevima svijeta.