Blaženka Gačić: Kako odabrati idealan estetski tretman?

Što učiniti kada nismo zadovoljni nekim dijelom svoga tijela? Što kada bismo željeli estetsku korekciju, ali nismo potpuno sigurno što bismo točno trebali napraviti? Kako donijeti najkvalitetniju i ispravnu odluku nakon koje nećemo požaliti? Puno je pitanja koja nam se vrte po glavi i na koje nemamo dovoljno precizne odgovore. Ustvari, nemamo nikakve odgovore, s obzirom da estetika kao imperativ modernog načina života gotovo svakodnevno ide naprijed s novim metodama, uređajima, tehnikama i pristupima. Kako prepoznati što je baš za nas?

Na ta i slična pitanja odgovor nam može dati samo educirana osoba s dugogodišnjim iskustvom. Osoba u koju možemo imati povjerenja i u potpunosti se prepustiti njenim sudu, vjerujući u njenu procjenu i preporuku. Upravo je takva osoba gđa Blaženka Gačić, bacc.med.techn., koja već nekoliko desetljeća svoj poslovni fokus i status gradi na estetskoj medicini i estetskim zahvatima.

Usprkos mladenačkom izgledu, Blaženka Gačić, bacc.med.techn. svoje je bogato znanje iz područja estetike stjecala dugi niz godina uz najbolje stručnjake iz tog područja. Od doajena estetske kirurgije dr. Boška Milojevića, preko priznatog estetskog kirurga dr. Vladimira Borića, preko Poliklinike Sinteza, sve do MedKontura Estetika, medicinsko-estetskog centra specijaliziranog za regeneraciju, biorevitalizaciju, pomlađivanje i oblikovanje lica i tijela.

Estetske konzultacije – novost na našem tržištu

Uz stručan savjet i konzultacije o željenoj korekciji, Blaženka Gačić, bacc.med.techn. usmjerit će vas prema željenom rješenju. To može biti estetski kirurški zahvat odnosno invazivna metoda ili je moguće rješenje i neinvaziva metoda, nekom od novih super tehnika i gotovo svemogućih uređaja koji garantiraju odlične rezultate.

Konzultacije o estetskim tretmanima novost su na našem tržištu. Blaženka Gačić, bacc.med.techn. odlučila je na taj način svoje bogato znanje i iskustvo staviti na raspolaganje zainteresiranim klijentima i pružiti im neophodnu pomoć kako bi što brže i kvalitetnije pronašli najbolje rješenje i riješili problem koji ih muči.

S obzirom na značajno velik razvoj i dostupnost estetskih postupaka, metoda, zahvata, vrste tretmana, operatera i klinika, klijenti su puno zahtjevniji u odnosu na klijente prije desetak i više godina. Postavljaju zahtjevnija i kompleksnija pitanja na koje traže konkretne odgovore.


Zašto
nam je važan estetski izgled?

Estetski izgled važan je čimbenik za samopouzdanje i psihofizičko zadovoljstvo svake osobe. Način na koji vidimo sebe i kako nas drugi vide, bitan je dio svakodnevnog života u društvu i medijima koji sve više naglašavaju kako je važno biti mlad, lijep i privlačan. U današnje vrijeme, mnogo brže i lakše nego prije zbog veće dostupnosti i većeg izbora, mnogi se odlučuju na estetske zahvate i tretmane sa željom da očuvaju mladolik izgled ili s ciljem korekcije dijela tijela zbog kojeg se smatraju neprivlačnima. Zadovoljstvo estetskim izgledom značajno podiže samopouzdanje, razinu samopoštovanja, sreće i pozitivno djeluje kako na osobni, tako i na poslovni uspjeh.

Što bi osoba koja se želi podvrgnuti estetskom zahvatu trebala znati i koja su njena prava i dužnosti kao pacijenta?

Odluka o estetskom zahvatu nikada nije jednostavna. Stoga je potrebno dobro razmisliti i konzultirati se sa stručnjacima iz područja estetske kirurgije. Dobra odluka je osobna, bez pritiska i nagovora drugih. Pacijenti trebaju biti sigurni u razloge svoje odluke i imati jasan stav o tome što žele postići. Sljedeći korak je izbor kvalitetnog estetskog kirurga koji će ih pregledati i operirati. Preporuka je da odaberu tri stručnjaka iz toga područja i dogovore pregled i konzultacije. To će im pomoći u konačnoj odluci odabira klinike i operatera.

Od estetskog kirurga će dobiti medicinsku procjenu statusa, opravdanost zahvata, moguće rizike, očekivani ishod i moguće objektivne rezultate planiranog estetskog zahvata. Dobit će i popis pretraga koje je potrebno obaviti prije samog zahvata, kao što su laboratorijske pretrage, EKG i druge.

Odgovori na brojna pitanja

Tijekom razgovora, pregleda i konzultacija važno je dobiti odgovore na pitanja kao što su: Jesam li dobar kandidat za operaciju? Jesu li rezultati dugoročni ili trajni? Koja vrsta anestezijse primjenjuje? Koje su moguće komplikacije? Koliko dugo traje operacija? Koliko dug je oporavak? Kakav je protokol neposredno prije i poslije operacije? Koja je cijena operacije? Što je sve uključeno u tu cijenu?

Nakon toga, odluka o tome hoće li se u konačnici podvrgnuti estetskom zahvatu je na svakoj osobi. Ukoliko se klijent odluči za estetski zahvat, prije operacije treba potpisati izjavu kojom daje suglasnost, pristanak na estetski zahvat. Za maloljetne osobe suglasnost daje roditelj ili staratelj. Klijent ima pravo dobiti obavijesti na način koji mu je razumljiv s obzirom na dob, obrazovanje i mentalne sposobnosti. Nakon zahvata dobiva informacije o neposrednim rezultatima i uspjehu zahvata, o razlozima za eventualne nuspojave te smjernice za protokol nakon operacije.

Važno je istaknuti da su rezultati estetskih zahvata dugoročni. Njima se poboljšava izgled dijela tijela ili ga se pomlađuje. Proces starenja ima svoj put, pa se i kirurškim zahvatom izmijenjeni ili pomlađeni dio tijela mijenja u skladu s tim. Trajanje rezultata ovisi o stilu života nakon obavljenog zahvata, izloženosti faktorima starenja, starosnoj dobi u kojoj je određeni zahvat izveden, mogućim kasnijim bolestima, kao i o brojnim drugim faktorima.


Kako
procijeniti je li za klijenta prvi izbor kirurški invazivni estetski zahvat ili su dovoljni neinvazivni estetski tretmani?

U razgovoru s klijentom, nakon izvršenog pregleda i utvrđenog statusa, analiziraju se prednosti i nedostaci jedne i druge metode izbora. Dolazi se do zaključka je li kirurški estetski zahvat rješenje njegova problema ili se kvalitetan rezultat može postići neinvazivnim estetskim tretmanima. Naravno, postoje indikacije koje se rješavaju isključivo kirurškim estetskim zahvatima, kao i indikacije koje se primarno rješavaju neinvazivnim estetskim tretmanima. U mnogim indikacijama jedna i druga metoda sinergijskim učinkom mogu dati najbolje rezultate.

Konačna odluka je na samom pacijentu, nakon što dobije konkretne odgovore stručnjaka iz oba područja. Klijenti koji žele tretmane bez skalpela, bez anestezije, bez vremena oporavka te nakon kojih se mogu odmah vratiti svojim aktivnostima su kandidati za neinvazivne estetske tretmane. Iskustvo nam pokazuje da se invazivni estetski zahvati i neinvazivni estetski tretmani u mnogim indikacijama mogu uspješno nadopunjavati.

Koje neinvazivne estetske tretmane u ponudi ima Med.Kontura Estetika?

U estetskom centru Med.Kontura Estetika u ponudi imamo neinvazivne estetske tretmaneregeneracije, biorevitalizacije, rejuvenacije, fokusiranog ultrazvučnog liftinga, ultrazvučne lipolize i oblikovanja lica i tijela. Provodimo ih tretmanima vrhunskih premium “brendova” i estetskim tehnologijama najnovije generacije. Istaknula bih neke tretmane: 

Face Up

Face Up estetski tretman lica, vrata i dekoltea predstavlja temeljni regeneracijski tretman površinskog sloja kože. Koristi se za uklanjanje slojeva odumrlih stanica i keratoza, redukcijhiperpigmentacija nastalih prilikom izlaganja suncu ili djelovanjem upalnih procesa. Koristi se i za uklanjanje finih linija bora, redukciju dubokih bora, širokih pora, ožiljaka, za poboljšanje cjelokupne teksture kože, ujednačenje tena i podizanje kvalitete tonusa kože. Nakon tretmana koža je glatka, čvršća i sjajnija. Lice je odmoreno, blistavo, hidratizirano, nahranjeno aktivnim sastojcima. Poboljšanog je tonusa radi potaknute cirkulacije i mikro pulsacija mišića lica.

DermaFrac

DermaFrac estetski tretman injektibilnim serumima infuzijski biorevitalizira i pomlađuje lice, vrat i dekolte djelujući dominantno u području epidermisa. Smanjuje i sprječava nastanak bora, hidratizira, reducira pore i ožiljke, ujednačava ten, reducira hiperpigmentacije, potiče obnovu stanica i štiti kožu od UV zraka. Povećanjem epidermalne gustoće, čvrstoće, elasticiteta i hidratacije vraća koži sjaj, glatkoću, tonus i blistavost.

Mesoestetic mezoterapija

Mesoestetic mezoterapija vrši kolagensku indukcijsku terapiju i transdermalnu isporuku bioljekovitih seruma i lijekovamicroneedlingaplikatorom. Ovaj estetski tretman koktelima ljepote za biorevitalizaciju i pomlađivanje lica, vrata i dekoltea, djeluje dominantno u mezodermalnom sloju kože. Biorevitalizirajući koktel vitamina, minerala, koenzima, aminokiselina, antioksidanata, peptida, elemenata u tragovima i hijaluronske kiseline se mikrocirkulacijom u dermisu kože resorbira i osigurava njihovu učinkovitost. Kokteli mesoestetic mezoterapije imaju široke indikacije za lifting, antiaging, antioksidativno djelovanje, hidrataciju, mikronutrijentno i depigmentacijsko djelovanje, za suhu kožu, rozaceu i akne.

UCOS-HIFU

UCOS-HIFU Fokusirana ultrazvučna terapija predstavlja zlatni standard za nekirurški lifting lica, vrata i dekoltea. Neinvazivnom metodom, bez operacije, anestezije i vremena oporavkafokusirani ultrazvuk termokoagulacijskim učinkom u svim slojevima dermisa kože i SMAS tkiva potiče moćne procese neokolageneze i elastogeneze. Zateže kožu, reducira i uklanja bore, učvršćuje i podiže opuštenu kožu, poboljšava elasticitet, regenerira, volumizira, oblikuje i vrši lifting i pomlađivanje lica, vrata i dekoltea.

Terapija UCOS-HIFU fokusiranim ultrazvukom namijenjena je svim dobnim skupinama nakon 35. godine života na čijem se licu, vratu ili dekolteu zapažaju znakovi starenja, umorna i siva koža, gubitak tonusa, opuštenost kože, plitke i duboke bore ili značajni nabori kože. Rezultati fokusirane ultrazvučne terapije su dugoročni. Uspijevaju zaustaviti i vratiti biološki sat do 10 godina unatrag u odnosu na stvarnu kronološku dob, a tu se svi dobro osjećamo.

Med2Contour

Med2Contour ultrazvučni estetski tretman uklanja višak masnih naslaga, razgrađuje i eliminira prekomjerni celulit. Podiže kvalitetu tonusa kože, oblikuje tijelo i ubrzava procese gubitka prekomjerne tjelesne težine. Najučinkovitiji je neinvazivni estetski tretman oblikovanja tijela, poznat i kao liposukcija bez skalpela. Tretman je bezbolan, bez vremena oporavka, učinkovit i siguran. Rezultati su izuzetni, vidljivi, mjerljivi i značajni, a unastavak zdravog životnog stila su i dugoročni.        


Koji
tretmani su najčešći odabir Vaših klijenata?

Najčešći odabir naših klijenata su UCOS-HIFU fokusirani ultrazvučni lifting lica i Med2Contour ultrazvučno oblikovanje tijela. Ovi estetski tretmani imaju vrlo učinkovite alate za brzo podizanje kvalitete izgleda. Ono što se klijentima najviše sviđa su odmah vidljivi, značajni i dugoročni rezultati, bez anestezije i vremena oporavka. To im omogućuje povratak svakodnevnim obavezama bez odgode.

Događa li vam se da klijent dođe na konzultacije o neinvazivnom estetskom tretmanu, ali se nakon konzultacija odluči za invazivni estetski zahvat ili obrnuto?

Postoje i takvi slučajevi. Klijentima koji razmišljaju o estetskim zahvatima ili estetskim tretmanima preporučamo da budu fokusirani na problem koji žele riješiti, odnosno na motive zbog kojih se žele podvrgnuti zahvatu ili tretmanu. Od velike važnosti je konzultacijski razgovor, pregled i utvrđeni status. Tek kroz stručnu konzultaciju određuje se najbolja metoda izbora. Dajemo klijentu najbolju preporuku za odabir zahvata ili tretmana.

Što klijenti mogu očekivati od konzultacija sa stručnom osobom kao što ste Vi i zašto biste preporučili takav razgovor prije odluke o zahvatu ili tretmanu?

Danas je internet dostupan svima i pruža nam mnogo informacija. Međutim, konzultacije uz direktni razgovor sa stručnom osobom mogu doprinijeti stjecanju povjerenja i dovesti klijenta do najbolje odluke o izboru i odabiru zahvata ili tretmana. Klijenti predlažu zahvat ili tretman za koji misle da bi mogao biti prikladan u njihovom slučaju. Već od prvog telefonskog poziva, koji je u pravilu informativnog karaktera, nastojimo pružiti jasne informacije. Aktivnim slušanjem, uz stručnost i ljubazno objašnjenje, svaki poziv daje klijentu poticaj za dolazak na konzultacije.

Na osnovu dugogodišnjeg rada i iskustva stečenog u području estetske kirurgije, estetske medicine i neinvazivnih estetskih tretmana, klijenti mogu dobiti precizne odgovore na sva pitanja iz ovog područja koje je u fokusu njihovog interesa. To je bitno za odluku izbora zahvata, tratmana, ustanove i operatera. Uspjeh zahvata i tretmana, između ostalog, proizlazi iz dobro postavljene indikacije i realnih očekivanja pacijenta. To se ostvaruje i kroz kvalitetnu konzultaciju. Estetski operativni zahvati i estetski tretmani su komplementarni. Predstavljaju način kako se najbolje može riješiti objektivan estetski problem, ostvariti osobna ambicija i postići željeni cilj.


Kako
ste se odlučili za rad u području estetske kirurgije i estetske medicine?

Moja prva iskustva iz područja estetske kirurgije i estetske medicine imala sam priliku stjecati u okviru srednjoškolske medicinske prakse u Klinici “MILO”. Bila je to prva privatna ordinacija za otorinolaringologiju i estetsku kirurgiju koju je osnovao i vodio prof. dr. BoškMilojević, doajen i pionir estetske kirurgije u jugoistočnoj Europi. Tu sam, nakon završene srednje medicinske škole u Zagrebu, radila pet godina i stekla temeljna znanja, vještine, iskustvo i zavoljela estetsku kirurgiju i estetsku medicinu koje predstavljaju važan dio suvremene grane medicine. Nakon toga, uz završeni studij sestrinstva na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu, dugi niz godina radila sam s vrhunskim estetskim kirurgom dr. Vladimirom Borićem i renomiranim estetskim kirurzima Poliklinike Sinteza. Izgradila sam visoke estetske kriterije i stekla uvid u neophodnost intenzivnije međusobne povezanosti estetske kirurgije, estetske medicine i medicinsko estetskih tretmana za dobivanje najoptimalnijih rezultata za klijenta.

Medicinsko estetski centar za neinvazivne estetske tretmane lica i tijela, Med.Konturu Estetiku, vodim od 2013. godine. Osim niza vrhunskih neinvazivnih estetskih tretmana koji su u ponudi, u suradnji s partnerskim klinikama naši klijenti imaju mogućnost konzultacija iz područja invazivnih programa estetskih zahvata.

Kakva iskustva nosite iz dugogodišnjeg rada s jednim od prvih i najpoznatijih estetskih kirurga s naših područja, dr. Vladimirom Borićem?

Dr. Vladimir Borić je otvorio svoju privatnu praksu, ordinaciju za maksilofacijalnu i estetskukirurgiju, nakon preranog odlaska profesora Dr. Boška Milojevića kod kojeg smo zajedno radili. Kroz dugogodišnji rad u ordinacijiDr. Vladimir Borićišli smo ukorak s novostima iz svijeta estetske kirurgije, operativnih zahvata i neinvazivnih metoda kojima se unaprijedio i uljepšavao život brojnih pacijenata. Tu sam prošla sam sve faze stručnog usavršavanja kroz razvoj i primjenu stručnih, organizacijskih i voditeljskih kompentencija.


Kako
su se od početka Vašeg rada mijenjali trendovi u estetskoj kirurgiji?

Trendovi u estetskoj kirurgiji su se mijenjali s razvojem i uvođenjem novih tehnika operacija, novih tehnologija i metoda u kiruršku praksu. U okviru standardnih kirurških operacija pomlađivanja najviše se rade operacije liftinga lica i operacije korekcije kapaka. U području korektivnih operacija najviše se izvode operacije nosa i operacije povećanja i smanjenja grudi. Od novijih postupaka najizvođenije su kirurške ultrazvučne liposukcije i laserski tretmani. Od najnovijih postupaka najviše se izvode minimalno invazivni estetski tretmani filerima, botoxom i PRP tretmani pomlađivanja. Radi se o zahtjevnim operacijama i tretmanima čiji rezultat utječe na indetitet osobe, na doživljaj samoga sebe i na tzv. “image tijela.

Jesu li današnji klijenti razmaženiji u odnosu na one iz prijašnjih godina?

Današnji klijenti su jako dobro informirani zahvaljujući dostupnosti medija i društvenim mrežama koji prate ovo područje s velikim interesom. S obzirom na značajno velik razvoj i dostupnost estetskih postupaka, metoda, zahvata, vrste tretmana, operatera i klinika, klijenti su puno zahtjevniji u odnosu na klijente prije desetak i više godina. Postavljaju zahtjevnija i kompleksnija pitanja na koje traže konkretne odgovore.


Imate
li stalne klijente koji se iznova vraćaju po novu dozu ljepote?

Imamo visoki postotak klijenata koji nam se vraćaju i koriste nove tretmane ili dolaze na estetske tretmane koje su već radili, na tretmane održavanja dobrog izgleda. Oni su nam najbolja preporuka. Recept za to je visoki stupanj njihovog zadovoljstva odličnim rezultatima odrađenih tretmana, diskrecija i povjerenje.

Zaostajemo li u odnosu na svjetske trendove ili smo im uz bok?

Hrvatska ne zaostaje za svjetskim trendovima. Liječnici i stručno osoblje prate svjetske trendove iz područja estetske kirurgije, estetske medicine i medicinsko-estetskih tretmanasudjelujući aktivno na domaćim, europskim, svjetskim simpozijima i kongresima.

Koje tretmane posebno preporučujete?

Svakako bih izdvojila UCOS-HIFU fokusirani ultrazvučni lifting lica, vrata i dekoltea koji može pomladiti izgled i do 10 godina u odnosu na stvarnu kronološku dob. Tu je i Med2Contour ultrazvučno oblikovanje tijela koji značajno uklanja masne depozite, razgrađuje prekomjerni celulit, podiže kvalitetu tonusa kože i ubrzava procese mršavljenja. Uz preporuku za odabir estetskog tretmana ili zahvata, sve klijente upućujemo na kvalitetan životni stil. On uključuje zdravu prehranu, primjerenu fizičku aktivnost i dobru hidrataciju. Sve to predstavlja temeljnu podlogu za dugoročno održavanje dobrog izgleda.

Pomladite lice – lifting lica fokusiranim ultrazvukom

 

 

Med.Kontura Estetika, medicinsko-estetski centar specijaliziran za regeneraciju, biorevitalizaciju, pomlađivanje i oblikovanje lica i tijela.

Zagreb, Rudeška cesta 171

Informacije i narudžbe: 01 4107 417 /
W: https://medkontura.hr
Facebook: Med.Kontura

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.