Špilja u Dubrovniku koja skriva prekrasnu plažu

Nakon cijele godine i neplanirano duge hladne i kišovite sezone, ovog smo ljeta spremniji na putovanja više no ikad. I dok su putovanja preko granice i dalje pod upitnikom i brojnim restrikcijama, oduševljeno otkrivamo hrvatske ljepote. Moramo priznati da nam je situacija i dobro došla da upoznamo sva predivna mjesta za koja do sad možda nismo čuli ili se nismo odvažili istražiti.

Jedno od njih, itekako vrijedno vaše pažnje, nalazi se u Dubrovniku. Uz sve prirodne ljepote koje ovaj grad skriva, nikako nemojte zaobići ovu špilju do koje se može doći samo plivanjem, kanuom ili brodicom, a koja skriva lijepu i često osamljenu plažu, idealnu za bijeg od gužvi.

 

BETINA ŠPILJA

Okružena zelenilom i stijenama, Betina špilja je šljunčana plaža u Dubrovniku koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku Bete, kako su zvali velikog dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića, koji je u špilji vršio razne optičke pokuse i istraživanja.

 

Do nje se dolazi isključivo morskim putem – najbliže za doplivati do nje je s plaže Gjivovići, a postoji i mogućnost vožnje kanuom do špilje uz pratnju vodiča. Pošto je dosta nepristupačna, ovdje ne bi trebalo biti puno kupača, a zbog svoje veličine količina posjetitelja je ograničena.

Kristalno čisto more, šljunak i visoki zidovi špilje koja se nadvija nad vama čine iskustvo kupanja ovdje zaista nezamjenjivim.

Photo: Instagram

Cover photo: @rewinddubrovnikbyboat

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.