Jeruzalem Ormož i POP ART – idealna vina za ljetne večeri

Zakoračili smo u ljeto koje smo tako dugo čekali. Tjedni pred nama bit će u znaku druženja s obiteljima i prijateljima. Najljepše doba godine idealno je za uživanje u životu, a sinonim za taj hedonizam je dobra hrana i vrhunska vina. Jeruzalem Ormož vina idealna su za ljetna uživanja, a svojim nježnim, svježim i voćnim okusima doprinijet će još većem doživljaju slobode. Na druženju, koje se održalo ovog utorka, imali smo priliku kušati pjenušce Muškatna penina, Art Edition i vina sauvignon & sivi pinot, muškat ottonel, chardonnay i POP ART vina, te smo i sami pronašli svoje favorite i dobitnu kombinaciju za ljeto. Druženju su prisustvovali i brojni influenceri među kojima su bili Pamela Smoljanić, Karla Zelić, Slađana Ostić, Mile Butorac, Marko Medić, Janja Benić i drugi.


Svježa i prozračna – vina idealna za ljeto

Ormoški enolozi, koji već desetljećima pažljivo nadziru kvalitetu i inovativnost svoje vinske kapljice, prije ljeta predstavili su novo vino koje dopunjuje bogatu ponudu linije bijelih vina Jeruzalem Ormož. Tijekom njegove kreacije postavili su si pitanje što je zapravo ženi potrebno? Za čim žudi? Sorta Muškat Ottonel dala im je odgovor jer spaja prepoznatljivu muškatnu aromu, sladak okus i manji sadržaj alkohola koji osigurava lakoću i svježinu. Rezultat je prekrasno aromatično, lagano i pitko vino slađeg okusa koje će razmaziti sva vaša osjetila.

Muškatna penina oduševljava šarmantnom harmonijom okusa. Svojom lakoćom i svježinom obogaćuje svaku prigodu. Proizvedena je postupkom charmat od sorte muškat Ottonel. Laganiji je, živahan, osvježavajući pjenušac s ostatkom šećera, koji očarava svojom karakterističnom muškatnom aromom.


Pop Art u vinskom svijetu

Vinski podrum Puklavec Family Wines ruši tabue robnom markom vina Jeruzalem Ormož i predstavlja dva nova proizvoda u potpuno novoj kategoriji zabavnih vina. Najbolje se mogu opisati kao luda, otkačena, posebna, drugačija, šarolika i, ponajprije, zabavna. Kažu da nisu samo stvorili nova vina, već i novi vinski pokret koji se na svjež i drugačiji način obraća mladima. Nova Pop Art vina komuniciraju bojama. Vole ekstreme i igraju se elementima animiranih crtića, ikona te retro futurističkih elemenata.

Vinski dvojac POP ART uključuje mušku i žensku varijantu koje se međusobno razlikuju okusom, ali i karakterom. U podrumu kažu da je muškarca i ženu teško zadovoljiti istom bocom vina. Zato su kreirali različite boce. Za njega polusuhi cuvée od sorti sauvignon i chardonnay, a za nju slatki muškat, kombinaciju sorti muškat ottonel i žuti muškat.


Vinarija
Puklavec Family Wines iz Ormoža prepoznatljiva je po kvalitetnim iluksuznim okusima. Stoga su zasluženo među najboljim vinarijama ovih prostora. Jeruzalem Ormož njihov je najprepoznatljiviji brend.

U svom portfelju imaju još i brend Seven Numbers, ekskluzivnu liniju najboljih vina za gastronomiju, izvozni brend za strana tržišta Puklavec & friends, makedonska crvena vina Instinct te tradicionalni slovenski brand Ljutomerčan. Vina su svježa, voćna i vrlo pristupačna. A predanim radom, trudom i otvorenošću za istraživanjem pozicionirali su se u sam vrh gastro scene. Nedavno su tako na Decanter World Wine Awards 2021 osvojili rekordne 24 medalje za svoja vina, od čega 2 zlatne, 6 srebrnih i 16 brončanih.


Više informacija o vinima možete naći na
Jeruzalem Ormož web stranici.


Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.