Vodimo vas na koncert: Hanka Paldum u Lisinskom

Koncertnim spektaklom u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski 14.10.2019. godine Hanka Paldum obilježit će na najljepši način 45 godina briljantne glazbene karijere.

Koncert pod nazivom “Ja vas pjesmom zovem”, u produkciji Paule Jusić i Đele Jr Jusića,  objedinit  će sve najznačajnije glazbene trenutke i pjesme ove glazbene  dive čarobnog glasa i bezvremenski otpjevanih pjesama, a naročito sevdalinki koje su obilježile njen glazbeni put.  

Hanka Paldum poseban naglasak daje tradicionalnoj glazbi, njegujući etno elemente i nepresušan izvor bogatog opusa sevdalinki kao svoje elementarno obilježje.

Miljenica publike

Hanka Paldum miljenica je publike koja svojim interpretacijama osvaja cijeli svijet. Ponosna na bosansko-hercegovačko porijeklo, ali i veliku ljubav prema Zagrebu u kojem je uvijek rado viđena gošća, svoj veliki jubilej i radost te obljetnice želi podijeliti sa zagrebačkom publikom i u zagrebačkom hramu kulture. Na taj način želi zahvaliti svima koji je prate već desetljećima i to na način na koji najbolje zna, pjesmom. Upravo zato koncert nosi naziv “Ja vas pjesmom zovem”. Bit će to prava poslastica za ljubitelje pravog, iskonskog sevdaha ali i pjesama koje spajaju stilove i narodne i zabavne glazbe. Isto tako, bit će to presjek Hankinih 45 godina bogate i uspješne glazbene karijere.

Glazbeni put

Kao mlada 18 godišnja djevojka, Hanka je prve snimke sevdalinki snimila na  Radio Sarajevu i već tada utrla put uspjehu koji pažljivo gradi već punih 45 godina. Prepoznatljiv vokal i interpretacija učinili su je posebnom i vrsnom umjetnicom. A jedna od velikih uspješnica koju je otpjevala, “Zelene oči” i danas je evergreen. Mnogi veliki autori pisali su za nju, a iza sebe ima preko 30 albuma.

Hanku vole  slušati i starije, ali i mlađe generacije. Njena vrhunska i neponovljiva interpretacija nešto je što plijeni, nešto što će zadiviti sve ljubitelje njene jedinstvene izvedbe. Ona je jednostavno pjevač kojem se vjeruje. Iz njene interpretacije osim sjajnog i kvalitetnog vokala pršti emocija i nezaustavljiva energija, protkana nježnošću i izuzetno toplim vokalom. U njenim interpretacijama prepoznaje se i radost i tuga i optimizam i nepresušna energija.

Impozantan broj hitova

Veliki pjesnici i skladatelji potpisuju mnogobrojne pjesme i hitove koje je Hanka Paldum otpjevala. Taj spoj i sklad sjajnih autora i Hankine interpretacije stvorio je impozantnu brojku velikih hitova koji će se još dugo pamtiti i pjevati. A pjevat će se i u Lisinskom 14.10.2019.

Hanka uvijek poseban naglasak daje tradicionalnoj glazbi, njegujući etno elemente i nepresušan izvor bogatog opusa sevdalinki kao svoje elementarno obilježje. Poštujući sevdah, tradiciju i sve ono izvorno što sevdalinka u sebi nosi, Hanka voli i koketiranje tog opusa u novim aranžmanima. Tako će biti i u Lisinskom, gdje Đelo Jr Jusić potpisuje aranžmane i glazbenu produkciju,  a vrhunski glazbenici priuštit će publici zajedno s Hankom neponovljivu glazbenu čaroliju.

Bit će to svakako koncert o kojem će se još dugo pričati. Koncert kakav jedna ovakva umjetnica zaslužuje. A zaslužuje ga i njena publika. Uostalom, jubilej od 45 godina neprekidnog rada,  preko 500 snimljenih pjesama, preko 30 objavljenih  albuma, glas koji osvaja punih 45 godina istim žarom na sceni, to je ona posebna vrsta umjetnika velikim slovima upisana na glazbenom estradnom nebu.

Pozornica i Štitnjača.hr poklanjaju 2 x 2 ulaznice za ovaj obljetnički koncert Hanke Paldum!

Sretne dobitnike odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 20.09.2019a ime dobitnice bit će objavljeno 21.09.2019.

  • Hanka Paldum, koncert “Ja vas pjesmom zovem”
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

DOBITNICE: Vesna Đok, Zagreb; Beatrice Bijelić, Murter

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.