Poklanjamo knjigu: Maja Kefeček Basta, AZIJSKA JELA

 Azija je oduvijek privlačila ljude svojom prekrasnom egzotičnom prirodom, bogatomkulturom i kuhinjom koja pršti okusom, bojama i teksturama. Kako bismo utažili čežnju i glad za tim dalekim dijelom svijeta nije potrebno krenuti na put. Dovoljno je zaputiti se prema svojoj kuhinji. A kako bi uspjeh bio garantiran valja pri ruci imati dobru i praktičnu kuharicu s receptima za jednostavna i ukusna jela.

Oduševili su me boje, okusi, a posebno načini pripreme azijskih jela jer se savršeno uklapaju u današnji često ubrzani način življenja… Maja Kefeček Basta

Upravo je zato Maja Kefeček Basta, autorica nekoliko kuharica poznata po ljubavi prema putovanjima i ukusnim plant-based receptima, napisala svoju novu kuharicu, Azijska jela. Tajland, Kina, Vijetnam, Japan, Šri Lanka predstavljeni su kroz recepte kojima je teško odoljeti.

Oduševili su me boje, okusi, a posebno načini pripreme azijskih jela jer se savršeno uklapaju u današnji često ubrzani način življenja. Priprema jela uglavnom je kratka i nema puno termičke obrade. Takva jela su osvježavajuća i imaju laganu energiju. Tradicionalno se u nekim jelima koriste ljuti začini, ali ako ih ne volite, jednostavno ih izostavite. Azijska kuhinja tradicionalno je često veganska, jer se u Aziji čak i danas jede vrlo malo mliječnih proizvoda, a temelj jela obilje je voća i povrća“, napisala je Maja u uvodu svoje nove kuharice.  

Umaci, ulja, tijesta…

Uz mali rječnik egzotičnih namirnica, na početku ćete pronaći i 10 recepata za umake, ulja i tijesta koji čine samo srce i dušu azijske kuhinje – čili ulje, tom yam pasta, tajlandski umak za prelijevanje, tijesto za gyoze i druge. A onda slijede recepti – Pho juha i Banh Mi sendvič s tofuom iz Vijetnama, Pol Sambol s mrkvom iz Šri Lanke, japanska daikon salata, Pad Thai kao jedno od napoznatijih jela Tajlanda, sushi-maki, nigiri i temaki iz Japana… teško je izabrati koja pripremiti. Već u receptima koje dijelimo s vama, vjerujemo da ćete pronaći svoje favorite. Efektno, jednostavno i zdravo. Uslast!

~
Planetopija i Štitnjača.hr poklanjaju knjigu AZIJSKA JELA autorice Maje Kefeček Basta jednoj našoj čitateljici.

Sretnu dobitnicu odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 24.2.2020a ime dobitnica bit će objavljeno 10.3.2020.

  • AZIJSKA JELA
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

DOBITNIK: BOJAN JURANEK, KOPRIVNICA

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.