Poklanjamo knjigu: Fran Bailey, LJEKOVITA MOĆ SOBNOG BILJA

 Svima nama koji živimo u stanovima i nemamo vanjski prostor, uzgajanje i njega sobnih biljaka odlična je prigoda da se ponovno povežemo s prirodom, pozovemo je u svoj životni prostor i unesemo u njega dašak egzotičnog.

Briga o biljkama također pomaže smanjiti fiziološki i psihološki stres, biljke nam poboljšavaju raspoloženje, ubrzavaju oporavak kad smo bolesni, a smatra se i da biljke u radnom prostoru povoljno djeluju na učinkovitost i koncentraciju. NASAini znanstvenici otkrili su i da neke biljke učinkovito pročišćavaju zrak, ovlažuju suhe prostore s centralnim grijanjem i upijaju hlapljive, često štetne spojeve koji se nalaze u kućnom namještaju, proizvodima za čišćenje i u osvježivačima zraka.


”Istraživanja pokazuju da, bez obzira na to šećete li urbanim parkovima, boravite na selu ili vrtlarite, biljke povoljno djeluju na vaše fizičko i mentalno zdravlje. Katkad je dovoljno promatrati ili dodirnuti biljku da nam se poboljša raspoloženje. Smatra se i da biljke u radnom prostoru povoljno djeluju na učinkovitost ikoncentraciju. Osim toga, biljke su jednostavno prekrasne: unose život u prostoriju onakokako to nijedan kauč ili ukrasni jastuci ne mogu.” Fran Bailey, Ljekovita moć sobnog bilja.


Kako odabrati i njegovati sobne biljke?

U ovom prekrasnom vodiču otkrijte ljekovita svojstva više od 80 biljaka. Naučite kako odabrati najbolje biljke za sebe, kako ih njegovati, razmnožavati i smjestiti u stanu. Ovo je knjiga u kojoj će podjednako uživati i početnici i iskusni znalci, oni koji nemaju mnogo vremena, kao i oni koji imaju „zelenu ruku“ i žele „džunglu“ u stanu. S obzirom na široku dostupnost i velik izbor kućnih biljaka, danas je lakše nego ikada poželjeti im dobrodošlicu u svoj dom.

Naučite brinuti o kućnim biljkama i dopustite im da se zauzvrat i one brinu za vas.

Cvjetna autorica

Fran Bailey nagrađivana je stručnjakinja za hortikulturu, odrasla uz rasadnik cvijeća blizu Yorka. Tamo joj je njezin otac, nizozemskog podrijetla, prenio ljubav za sve što ima veze s botanikom. Nakon studija na Welsh College of Horticulture seli u London, počinje honorarno raditi kao cvjećarica. Poslije, u južnom Londonu otvara svoju prvu cvjećarnu Fresh Flower Company, koja s otvorenjem Foresta 2013. godine u svom asortimanu nudi i sobne biljke.

Cvjećarnu danas vodi uz pomoć svojih triju kćeri, a u suradnji s Kraljevskim hortikulturnim društvom, Fran je napisala još dvije knjige o kućnim biljkama.

Planetopija i Štitnjača.hr poklanjaju knjigu LJEKOVITA MOĆ SOBNOG BILJA  autorice Fran Bailey jednoj našoj čitateljici.

Sretnu dobitnicu odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 26.5.2020a ime dobitnica objavit ćemo 27.5.2020.

  • LJEKOVITA MOĆ SOBNOG BILJA
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

DOBITNICA: IRENA KATIĆ

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.