Poklanjamo knjigu: Dr. Joel Fuhrman, SUPERIMUNITET

 Dr. Joel Fuhrman, vodeći stručnjak i ugledni specijalist za prevenciju i liječenje bolesti, već godinama ljudima pomaže da pomoću prehrane postignu optimalni imunitet. Najnovija istraživanja, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, dokazuju da sami možemo ojačati zaštitu od prehlada, gripe i drugih infekcija, ali i prevenirati teža oboljenja kao što je rak. I to sve bez skupih i agresivnih tretmana. Trebamo samo mudro birati što jedemo i kako kombiniramo hranu.

Kroz ordinaciju dr. Joela Fuhrmana prošlo je mnogo pacijenata kojima je pomogao da pomoću novih smjernica u prehrani izliječe mnoge, ponekad i fatalne bolesti. Njegovi su pacijenti, pak, otkrili kako novi „režim prehrane” nije tako zahtjevan kada ga se počnu pridržavati.

Osnovu naše prehrane, prema dr. Fuhrmanu, trebale bi činiti namirnice kao što je zeleno lisnato povrće koju naziva kraljevskom obitelji u svijetu povrća, a izrazito važnim smatra nar, sve vrste luka, gljive, bobičasto voće, mahunarke i sjemenke. Ukoliko ova hrana čini glavninu vaše prehrane, povremeno si možete priuštiti i druge, manje zdrave namirnice.

Jačanjem imuniteta, kako je preporučeno u ovoj knjizi, možete potpuno izbjeći gripu i prehlade.


Piramida prehrane prema dr. Fuhrmanu

Njegova se piramida prehrane stoga pomalo razlikuje od one na koju smo navikli. Njezinu najširu bazu, odnosno 30-60%, čini povrće (što ne uključuje krumpir), zatim dolazi voće, sjemenke, orašasti plodovi, avokado, mahunarke. Cjelovite žitarice i krumpir treba jesti umjereno, a sve ostalo kao što su jaja, mlijeko, meso i prerađenu hranu, rijetko.

Možda vam se u prvi tren ovakav način prehrane učini drastičnim preokretom u odnosu na način na koji jedete. No, zapanjujući opisi rezultata koje su postigli njegovi pacijenti upravo ovakvim načinom prehrane zasigurno će vas motivirati.

Jačanje imuniteta

Jačanjem imuniteta, kako je preporučeno u ovoj knjizi, možete potpuno izbjeći gripu i prehlade. Upravo je tom pitanju posvećeno posebno poglavlje. A čak i ako vas sezona gripe ne preskoči, bit će to u daleko blažem obliku i kraćeg trajanja.

Imate li volje iskreno preispitati svoje prehrambene navike, ono što i kako jedete, ova knjiga sve je što vam treba da i vaš imunitet postane superimunitet!


Planetopija i Štitnjača.hr poklanjaju knjigu SUPERIMUNITET autora dr. Joela Fuhrmana jednoj našoj čitateljici/čitatelju.

Sretnog dobitnika odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 16.12.2020a ime dobitnika objavit ćemo 17.12.2020.

  • SUPERIMUNITET
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

DOBITNICA: ANDREA BOGOVIĆ

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.