Nagrađujemo: Njega kože hijaluronom

Tijekom posljednjih nekoliko godina hijaluronska kiselina postala je sinonim za mladost, ljepotu, ubrzano zacjeljivanje rana te za ublažavanje boli. Prirodno je prisutna u našem tijelu, međutim naše stanice ne proizvode uvijek hijaluronsku kiselinu učinkovito.

U visokim koncentracijama nalazi se u koži, zglobovima i očima, gdje osigurava podmazivanje i održavanje vlage tkiva. Kad se proizvodnja hijaluronske kiseline smanji, to rezultira starenjem kože, suhoćom i borama, bolovima u zglobovima, a osim toga i sporim cijeljenjem rana, mišića, tetiva, itd.

Kako bi smanjili opadanje razina hijaluronske kiseline, preporučaju se dodaci s hijaluronskom kiselinom koji utječu na liječenja i prevenciju zdravstvenih stanja povezanih sa starenjem.

Što je hijaluronska kiselina?

Tradicionalno se hijaluronska kiselina izvlačila iz pijetlovih krijesti, ali zbog etičkih argumenta i kompleksnog postupka ekstrakcije i prečišćavanja, danas se koristimo hijaluronskom kiselinom nastalom kontroliranom bakterijskom fermentacijom u laboratoriju.

Dobrobiti hijalurona

Najpoznatija primjena hijaluronske kiseline je kao dodatak kremama i serumima protiv bora, dok je sve raširenija i kao dodatak prehrani kod liječenja artritisa.

Starenje ljudske kože popraćeno je promjenama u sadržaju i metabolizmu hijaluronske kiseline, a najdramatičniji pad primijećen je kod osoba starijih od 50 godina. Hijaluronska kiselina s niskom molekulskom masom može lako prodrijeti kroz kožu i ponovno uspostaviti sadržaj hijaluronske kiseline. Kada se hijaluron nanosi na površinu kože, nastaje viskoelastični i zaštitni film. Ovaj film inhibira prodor stranih tvari i održava vlažnost kože. Zbog toga postoji veliki interes za primjenom hijalurona kako bi se spriječili učinci starenja.

S druge strane, kreme i losioni na bazi hijalurona se preporučuju i za mlađu kožu sklonu aknama i miteserima jer smanjuje upalne procese i potiče cijeljenje rana. Osim toga, održava vlažnost koja je najčešće narušena zbog upotrebe agresivnih preparata za čišćenje problematične kože.

 

Gaia Naturelle – Hijaluronska krema za lice

Prirodna hijaluronska krema za lice namijenjena je za sve tipove kože nakon 20. godine, a savršeno se ponaša i kao podloga za make-up. Kremi su dodani sastojci koji će istovremeno zadovoljiti mješovitu kožu sklonu aknama kao i suhu kožu kod koje su prisutni znakovi starenja.

U kremu je dodan mineral MSM (organski sumpor) koji djeluje protuupalno i smanjuje crvenilo, a osim toga potiče proizvodnju kolagena i keratina što pomaže u procesu obnove i cijeljenja kože. Kako bi poduprijeli djelovanje MSM-a, dodan je i hijaluron koji također ima protuupalni učinak i važnu ulogu u cijeljenju rana, a osim toga koži vraća vlažnost te na površini stvara zaštitni film koji sprječava prodor nečistoća u kožu. Smilje, skvalan te prirodna ulja i maslaci dodani su kako bi nahranili i vratili sjaj suhoj koži i zagladili prve bore.

Prednost sastava je iznimno lagana tekstura koja omogućuje kremi da se brzo upije bez puštanja masnog izgleda kože te je odličan izbor za podlogu make-upa. Nakon primjene vaša će koža biti mekana i nježna na dodir.

Gaia Naturelle – Hijaluronska krema za ruke

Prirodna krema za ruke na bazi hijalurona je u prvoj liniji namijenjena suhoj i oštećenoj koži ruku. Krema se sastoji od prirodnih ulja i maslaca koji će vašoj koži vratiti vlažnost, potaknuti zacjeljivanje i istovremeno zaštititi od hladnoće i djelovanja agresivnih dezinfekcijskih sredstava ili sapuna.

Kako bi potaknuli zacjeljivanje ispucale kože ruku, u kremu su dodani MSM i hijaluron koji djeluju na proces obnove kože i djeluju protuupalno. Kombinacija prirodnog jojoba i kokosovog ulja te mango i shea maslaca iznimno se lijepo upija, a vašu kožu ruku će bogato nahraniti i vratiti joj izgubljenu vlagu bez masnih tragova.

Krema ne sadrži umjetne boje i parfeme koji bi nakon nanošenja izazvali iritaciju kože i osjećaj peckanja na mjestima gdje je koža ispucala i oštećena.

Gaia Naturelle – Losion za tijelo

Losion za tijelo rađen je na bazi prirodnih ulja i maslaca koji će nahraniti vašu kožu i učiniti ju baršunasto meku.

U losionu za tijelo dodani su MSM i hijaluron koji će potaknuti regeneraciju i cijeljenje kože što omogućuje da se losion nanese i neposredno nakon depilacije. Lijepo se razmazuje i upija tako da ju možete namazati i ujutro prije posla. Preporučuje se i za osjetljiviju kožu sklonu isušivanju i problemima s dermatitisom.

Razmazite sebe i svoju kožu prirodnom kozmetikom s nježnim mirisom badema. Kreme i losioni ne sadrže umjetne parfeme, boje i parabene koji kožu često iritiraju i isušuju.

Gaia Naturelle i Štitnjača.hr poklanjaju Hijaluronsku kremu za lice i ruke jednoj našoj čitateljici.

Sretnog dobitnika odabrat ćemo putem https://www.randomizer.org/ Sretno!

Napomena: nagradna igra traje do 19.03.2021a ime dobitnika objavit ćemo 20.03.2021.

  • GAIA NATURELLE
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

DOBITNICA: Ana Marija Lugarov

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.