Vino&Kino: Pjenušci i Oscar

Serija urbanih „evenata“ Vino&Kino koji spajaju vina i filmove u svojem najnovijem izdanju prošli utorak u vinoteci Bornstein spojila je plešivičke pjenušce i vina Kurtalj i Jagunić s filmovima koji su ovogodišnji kandidati za nagradu Oscar. Odaziv publike iznenadio je i same organizatore, pa su na radost ljubitelja mjehurića događanje ponavljali i sljedeći dan.

Za prezentaciju vinara Kurtalj i Jagunić u Bornsteinu tražila se, ne karta, nego dan više!

„Uistinu nisam očekivala da će dva relativno samozatajna vinara izazvati ovakav interes posjetitelja, a kad sam im to rekla, mislim da su se i oni iznenadili“, otkrila nam je organizatorica događanja Jelena Bulum. Dodala je i kako se nikada prije nije dogodilo da se isti program i vinari moraju reprizirati i večer poslije.

Očito se radi o konceptu koji publici odgovara, a posebno raduje zanimanje za ovakve male obiteljske vinarije koje se , unatoč izvrsnoj kvaliteti svojih vina, moraju jako boriti za svoje mjesto pod suncem.

Vinska pratnja svakom filmu

Svaki od 5 ovogodišnjih filmova – kandidata za Oscara u kategoriji najbolji film – dobio je svoju pratnu iz vinarije Kurtalj, odnosno vinarije Jagunić:

1. „Zelena knjiga: Vodič za život“ i Jagunić Three StarsBrut;
2. Crni član Ku Klux Klana i Rosé Kurtalj;
3. Čovjek iz sjene i Jagunić Rajnski rizling 2017.;
4. Hladni rat i Jagunić Traminac crveni 2017.
5. „Roma“ u kombinaciji sa Cuvée Prestigeom Extra Brut Drage Kurtalja iz 2013. godine.

Između vina i filmova povlačile su se paralele, a poseban dojam ostavila su dva posljednja uparivanja. Vina Traminac crveni od Jagunića i Kurtaljev Cuvee Prestige pokazali kao dostojni pratioci umjetničkih uradaka „Roma“ i „Hladni rat“. S Crvenim Tramincem od Jagunića se rastajate da bi jedva čekali ponovni susret. Otprilike kao ljubavnici u „Hladnom ratu“. A Kurtaljev Prestige Extra Brut je pjenušac nevjerojatne zrelosti i ozbiljnosti, baš kao i film „Roma“ koji ove godine slovi za najvećeg Oscarovskog kandidata.


Fina vina uz fine zalogaje

Od zalogaja koji su pratili vina treba spomenuti vrlo ukusan rižoto od kozica koji se pripremao u Bornsteinu. U pripremi hrane sudjelovao je jedan mali catering čije vrijeme tek dolazi. Iako su se publici Vina&Kina osobno predstavili, ovdje ih nećemo još spominjati. Naime, zbog nekih stvari na Vino&Kino ipak trebate osobno doći. Sudeći po interesu posjetitelja od sada bi prilike za to moglo biti i više od jedanput mjesečno.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads