Trag u beskraju – tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci

Posljednji dani mjeseca srpnja u Hrvatskoj imaju posebno značenje. Naime, prolazi već druga godina otkako nas je napustio Oliver Dragojević, legendarni čovjek i glazbenik. Sjećanje na njega i dalje je neizbrisivo. I ove godine u spomen i sjećanje na Olivera, u Veloj Luci se od 27. do 31. srpnja održava manifestacija čiji je cilj očuvanje bogatog naslijeđa koje nam je Oliver ostavio.

Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju tom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati, jer svi uključeni daju svoj maksimum. Najmanje što mi kao obitelj možemo je svima neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu. Baš kako bi i on sam volio. Bez obzira što mi kao obitelj nismo u samoj organizaciji, upoznati smo sa svime. To još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema našem Oliveru. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe glazbene i ljudske priče. poručili su iz obitelji Dragojević.


Tjedan sjećanja na Olivera

Cijeli posljednji tjedan u srpnju bit će posvećen Oliveru Dragojeviću.  Manifestacija nosi naziv „Trag u beskraju“. Baš baš poput traga koji nam je Oliver ostavio. Događanja započinju otvaranjem izložbe 27. srpnja pod nazivom „Oliver u Luci / Luka u Oliveru“. Vhunac doživljaja je veliki koncert koji se održava 29. srpnja i nosi naziv „Trag u beskraju“.

Na tom koncertu nastupit će Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini. Mjesto kada će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi. Kao će sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u „Magdaleni“ ili „Galebu“ – izjavio je Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik.

Osim velikog večernjeg koncerta na pijaci ispred crkve sv. Josipa taj dan će se položiti vijenac na Oliverovo posljednje počivalište. Održat će se misa i recital u crkvi te promocija knjige Zlatka Galla posvećene Oliveru.


Evo mene među moje

Dan poslije, u četvrtak 30. srpnja održat će se koncert naziva „Evo mene među moje“. Na njemu će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergreene hrvatske glazbe. Na tom koncertu nastupit će: Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta, Petra Roško.

Najesen krećemo s velikim projektom adaptacije Centra za kulturu. U njega ćemo smjestiti Memorijalnu zbirku Oliver Dragojević, kako bi se odužili našem velikom glazbeniku i očuvali uspomenu na njegovo djelo. Istovremeno osmišljavaju se i drugi sadržaji s ciljem da Vela Luka postane središnje mjesto evociranja uspomene na njegovo stvaralaštvo. Manifestacija „Trag u beskraju“ svakako je jedna od njih. Dvije godine nakon njegova odlaska, Oliver nas i dalje okuplja i dalje nas povezuje.  – izjavila je Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.


Preporuke

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, u Veloj Luci bili su prisiljeni sve koncerte održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa, iako je bila namjera održati koncerte na različitim lokacijama. Sva događanja će se održati prema mjerama i preporukama HZJZ-a.

Sukladno tome, Vela Luka omogućila je i druge načine praćenja koncerata. Koncert “Trag u beskraju”, 29.7. i “Evo mene među moje”, 30.7. prenosit će se uživo na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT-a te na Narodnom radiju. Kako bi rasteretili i spriječili veliko okupljanje ispred pijace, navedeni koncerti moći će se pratiti i iz ugostiteljskih objekata u Veloj Luci, kao i putem dva video zida u samom centru mjesta (Mala riva, park).

Svi koji će koncerte pratiti putem video zida, na tim mjestima boravit će na vlastitu odgovornost. Iz organizacije mole da se svi prisutni drže preporuka HZJZ-a, poštuju socijalnu distancu i koriste zaštitnu masku za dobrobit sebe i drugih. Svima koji spadaju u skupinu starijih osoba ili osoba s kroničnim bolestima, tzv. rizične skupine, preporučuje se da ostanu odgovorni i prate sva događanja putem navedenih opcija.

Osvijetlimo zajedno Oliverov trag u beskraju!


Za više informacija i novosti vezanih uz manifestaciju “Trag u beskraju” pratite web i facebook stranice Turističke zajednice i Općine Vela Luka.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads