Napokon knjiga o Prijateljima, ona o seriji Friends

Kada su se 1994. Prijatelji (Friends) pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-a, a kamoli globalni fenomen. U godinama koje su uslijedile, Prijatelji su zacementirali svoje mjesto prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta. Njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi. Slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane.

Ovaj slavni sitcom obilježio je nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire.


Najgledanija serija

Tijekom karantene za vrijeme pandemije koronavirusa, prema podacima američkog CableTV.com, Prijatelji su bili najgledanija serija u SAD-u. Također, vijest da se originalna glumačka postava ponovo okupila ove godine te da uskoro snimaju novu sezonu posebno je obradovala gledatelje. Ovaj slavni sitcom obilježio je nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire. To potvrđuje i nedavno objavljena knjiga Prijatelji – Ona o seriji Friends, autorice Kelsey Miller, u izdanju Rockmarka.

Knjiga istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna. Autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su Prijatelji povremeno bili problematični te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali.

Rekli su o knjizi…

Ovo nije samo knjiga o Prijateljima. Ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su Prijatelji popunili u svakodnevnom životu mnogih“, BuzzFeed.

Definitivna retrospektiva Prijatelja. Ako se stalno koristite referencama na Prijatelje i serija vam je neprekidno uključena u pozadini, ovo je prava knjiga za vas”, Hello Giggles.

Dok nestrpljivo iščekujemo početak emitiranja nove sezone nezaobilazne serije, osvježite sjećanje i saznajte razne zanimljivosti koje otkriva knjiga o Prijateljima.

Najbolje besplatne stranice i aplikacije za čitanje knjiga

Top 5 knjiga za inspiraciju ovog ljeta

Sklad, red, minimalizam – trend slaganja knjiga naopako

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.