Zdravija varijanta brownie štangica

Vikend je vrijeme kada se možemo posvetiti isprobavanju novih recepata. A zdravije varijante omiljenih slastica sve su više na cijeni i sve su poželjniji među poklonicima zdravog života i prirodnih sastojaka. Isprobajte recept za sirove brownie štangice s orašastim plodovima, sjemenkama i kremom od aromatičnog rogača, prema receptu bio&bio ambasadorice i kraljice raw slastica, Marine Brekalo.


Zdravija varijanta brownie štangica

Sastojci za biskvit:

  • 1 šalica oraha
  • 1 šalica lješnjaka
  • ¼ šalice sezama
  • ½ šalice rogača u prahu
  • 2 šalice datulja
  • ¼ žličice bourbon vanilije
  • 1 žličica tamarija
  • 1 žličica tahinija
  • 10 tak listića svježe mente
  • 1 žličica soka limete
  • Korica limete

Sastojci za kremu:

  • ¼ šalice kokosovog ulja
  • ½ šalice rogača u prahu
  • ½ šalice javorovog sirupa
  • 2 žlice biljnog napitka od badema
  • ¼ žličice bourbon vanilije
  • 1 žličica tamarija

Priprema brownie štangica :

Pripremite kalup veličine 28 x 9 cm. Namastite ga i obložite papirom za pečenje.

U multipraktiku usitnite orahe, lješnjake i sezam, potom dodajte rogač i bourbon vaniliju te još kratko blendajte dok ne dobijete teksturu brašna.

Usitnjenim orašastim plodovima i sjemenkama dodajte datulje, tahini, tamari, mentu, sok i koricu limete te blendajte dok se sve ne poveže u jednoličnu smjesu.

Smjesu zatim ravnomjerno rasporedite u kalup i odložite sa strane dok pripremate kremu.

Kokosovo ulje rastopite u lončiću te dodajte javorov sirup i rogač u prahu. Pjenjačom miješajte kako bi se grudice rogača usitnile.

U lončić zatim dodajte bourbon vaniliju, tamari i biljni napitak od badema te dobro izmiješajte kako bi krema bila glatka i bez grudica.

Kremu prelijte preko biskvita i ostavite hladiti preko noći.

Prije serviranja kolač izvadite iz kalupa i režite na prutiće.

Po želji svoje brownie štangice dekorirajte matcha prahom, koricom limete i/ili listićima mente.

Brownie štangice čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj posudi 10 tak dana.


To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

Zdravija varijanta brownie štangica – kopija

Vikend je vrijeme kada se možemo posvetiti isprobavanju novih recepata. A zdravije varijante omiljenih slastica sve su više na cijeni i sve su poželjniji među poklonicima zdravog života i prirodnih sastojaka. Isprobajte recept za sirove brownie štangice s orašastim plodovima, sjemenkama i kremom od aromatičnog rogača, prema receptu bio&bio ambasadorice i kraljice raw slastica, Marine Brekalo.


Zdravija varijanta brownie štangica

Sastojci za biskvit:

  • 1 šalica oraha
  • 1 šalica lješnjaka
  • ¼ šalice sezama
  • ½ šalice rogača u prahu
  • 2 šalice datulja
  • ¼ žličice bourbon vanilije
  • 1 žličica tamarija
  • 1 žličica tahinija
  • 10 tak listića svježe mente
  • 1 žličica soka limete
  • Korica limete

Sastojci za kremu:

  • ¼ šalice kokosovog ulja
  • ½ šalice rogača u prahu
  • ½ šalice javorovog sirupa
  • 2 žlice biljnog napitka od badema
  • ¼ žličice bourbon vanilije
  • 1 žličica tamarija

Priprema brownie štangica :

Pripremite kalup veličine 28 x 9 cm. Namastite ga i obložite papirom za pečenje.

U multipraktiku usitnite orahe, lješnjake i sezam, potom dodajte rogač i bourbon vaniliju te još kratko blendajte dok ne dobijete teksturu brašna.

Usitnjenim orašastim plodovima i sjemenkama dodajte datulje, tahini, tamari, mentu, sok i koricu limete te blendajte dok se sve ne poveže u jednoličnu smjesu.

Smjesu zatim ravnomjerno rasporedite u kalup i odložite sa strane dok pripremate kremu.

Kokosovo ulje rastopite u lončiću te dodajte javorov sirup i rogač u prahu. Pjenjačom miješajte kako bi se grudice rogača usitnile.

U lončić zatim dodajte bourbon vaniliju, tamari i biljni napitak od badema te dobro izmiješajte kako bi krema bila glatka i bez grudica.

Kremu prelijte preko biskvita i ostavite hladiti preko noći.

Prije serviranja kolač izvadite iz kalupa i režite na prutiće.

Po želji svoje brownie štangice dekorirajte matcha prahom, koricom limete i/ili listićima mente.

Brownie štangice čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj posudi 10 tak dana.


To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads