Zarolana ljetna salata od blitve

Marina Brekalo, koju možete pronaći na Instagram profilu @brekalicious donosi nam ideju za jednostavan ljetni obrok. Sezonska i organska salata u rolici od blitve. Može li praktičnije, ukusnije i zdravije?


Ljetna rol salata

Sastojci za salatu/nadjev:

  • 1 zreli avokado
  • 6 – 8 cherry rajčica
  • 1 mladi luk ili 1/2 male ljutike
  • 6 šparoga
  • 1 manji krastavac
  • ½  limete
  • 2 žličice prehrambenog kvasca
  • 1 žličica tamari umaka
  • Kopar i bosiljak po želji
  • 1 žličica sezamovih sjemenki

Sastojci za rolice:


Priprema:

Povrće dobro operite i očistite. Listovima blitve nožem uklonite tvrdi dio stabljike te ostavite sa strane dok pripremate salatu, odnosno nadjev.

Rajčice izrežite na četvrtine, krastavac ogulite i očistite od sjemenki te izrežite na manje komade. Luk ili ljutiku izrežite na tanke kolutiće, šparogama uklonite tvrde završetke stabljike i izrežite na manje komadiće. Izrezano povrće ostavite sa strane dok pripremate dresing.

Avokado prerežite na pola, uklonite košticu te žlicom odvojite od kore. Stavite u zdjelu u kojoj ćete izmiješati sok limete, tamari, prehrambeni kvasac, sezam, začinske trave i avokado. Kada se sve dobro izmiješalo dodajte pripremljeno povrće i još jednom dobro izmiješajte.

Provjerite okus te ukoliko je potrebno dodatno začinite po ukusu.

Listove blive položite na ravnu površinu i nanesite salatu/nadjev pazeći da količina nije prevelika za rolanje. Preklopite bočne strane i čvrsto zamotajte. Ponovite postupak s ostala tri lista blitve.

Rolice sa salatom poslužite odmah ili ih složite u zdjelicu i ponesite sa sobom.

Ovako pripremljene rolice čuvajte do dva dana u hladnjaku.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.