Pečene breskve sa sladoledom od vanilije

Breskve su miljenice ljeta, sočno, nutritivno bogato i niskokalorično voće. Osim što ih obožavamo svježe, pogotovo za vrijeme ljetnih vrućina, breskve su savršen dodatak ljetnim receptima.

Kad govorimo o njihovom utjecaju na naš organizam, breskve hrane tijelo iznutra, a kožu i kosu čine blistavom. Bogate su beta-karotenom, vitaminom A, C i E pa ćete kao jedan od sastojaka na beauty proizvodima često vidjeti i ekstrakt breskve. Pazite li na unos kalorija, zamijenite bananu u smoothieju breskvama, dodajte ju u energetske pločice i kolače za poboljšanje teksture, a možete napraviti i domaći sladoled koji će se razgrabiti u trenu.

Kako se ljeto bliži kraju, tako se bliži kraj sezone breskvi pa je pravo vrijeme da ih iskoristite u još jednom odličnom ljetnom receptu i zasladite si vikend. Recept smo pronašli na stranicama Zare Home, a donosimo ga u nastavku.

BRESKVE U PEĆNICI SA SLADOLEDOM OD VANILIJE

SASTOJCI:

Za 6 osoba – 10 min – Jednostavno

  • 6 breskvi
  • 1 pakiranje sladoleda od vanilije
  • 10 dkg meda
  • 6 malih keksa od maslaca
  • 2 grančice timijana
  • 1 limun
  • 5 dkg maslaca
PRIPREMA:

Prepolovite breskve i odstranite im košticu. Složite ih u zdjelicu. U loncu otopite maslac. Prelijte breskve toplim maslacem. Stavite breskve u pećnicu ili na žar 10 minuta.

U loncu otopite med zajedno s timijanom i sokom od polovice limuna. Ostavite da odstoji 30 minuta.

U međuvremenu smrvite kekse od maslaca. U tanjur posložite breskve s jednom kuglicom sladoleda od vanilije u sredini. Pospite smrvljenim keksima, dodajte med i ukrasite grančicama timijana.

Želimo vam dobar tek!

Foto: Zara Home

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.