Pasta Primavera

Proljetna ili Pasta Primavera jednostavno je, ali iznimno ukusno jelo koje spaja jednostavne sastojke –  tjesteninu i svježe povrće. Iako mnogi vjeruju da potječe iz Italije, zapravo je američkog podrijetla. Kreirao ju je poznati kuhar Sirio Maccioni uz pomoć dvojice suradnika, a izvorni recept sadržavao je kremasti sir. Prvi put poslužena u restoranu u New Yorku, ova je pasta ubrzo stekla popularnost zahvaljujući receptu objavljenom u The New York Timesu. Iako njezino ime sugerira proljetnu svježinu, Pasta Primavera je jelo u kojem se može uživati tijekom cijele godine. Zahvaljujući svojoj prilagodljivosti, može se pripremiti s raznim vrstama povrća, ovisno o sezoni ili onome što već imate pri ruci.

Ovim receptom odlučili smo se za najavu proljeća s tikvicama i šparogama i otvaranje sezone šarenih jela!


Pasta Primavera

Sastojci:

  • 20 ml  maslinovog ulja
  • 250 g penne tjestenine bez glutena
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 tikvice
  • 10-ak šparoga
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 ljubičasti luk
  • 50 g graška
  • 100 g parmezana
  • šaka svježeg bosiljka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 3 žlice soka od limuna


Priprema:

Tjesteninu skuhajte, isperite i nauljite kako se ne bi zalijepila dok se hladi.

U tavu dodajte malo maslinovog ulja i pirjajte narezano povrće dok ne omekša, oko 15 minuta.

Zatim umiješajte tjesteninu, sir i sok od limuna.

Začinite solju i paprom.

Poslužite uz nasjeckani bosiljak.

Grašak – skrivena riznica zdravstvenih dobrobiti

Juha od šparoga

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.