Krafneeee! Bez brašna i šećera, naravno!

Vrijeme maškara i fašnika, koje nam ide ususret, nezamislivo je bez slasnih krafni. Pokladnica ili krafna je slatki kolač od dizanog tijesta. Pokladnice su dobile naziv po pokladama, starom običaju maskiranja, glagolu “prerušavati”. Zato ih toliko volimo u veljači, mjesecu kad maškare vladaju našim ulicama. Ako, pak, obožavate krafne…ne vidimo razloga da za uživanje u njima čekate maškare, jer su ove i zdravije i manje kalorične.

Mislili smo da je nemoguće, ali očito smo se prevarili. Krafne BEZ brašna (i BEZ šećera) su moguće! I naaajukusnije su na svijetu! Pitate se kako? Pa uz pomoć bademovog brašna, tog velikog majstora slastica i pekarskih proizvoda.

Sočne iznutra, a hrskave izvana! Upravo su takve ove krafne u kojima glavnu riječ vode brašno badema, jaja i malo gustog kokosovog mlijeka. Ako ste na LCHF prehrani, sve znate! Ovo su dopuštene namirnice i končano možete uživati u sočnim krafnama bez grižnje savjesti.

Za slatkoću ovog puta krivimo eritrit, taj sjajni šećer s nula kalorija. Pa još s malo svježeg voća da postanu sočnije! Mmmm…


Fine krafne bez brašna i bez šećera

Sastojci:

125 g Nutrigold bademovog brašna

50 g Nutrigold eritrita

2 jaja

2 žlice gustog kokosovog mlijeka

1 žličica arome vanilije

1 žličica praška za pecivo


Priprema:

Sve sastojke sjedinite pjenjačom i smjesom napunite kalup za krafne.

Pecite na 180 stupnjeva cca 15 minuta.

Po želji prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite svježim voćem.

 

Slatka veljača uz krafne za prste polizat’

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.