Koktel za vikend: mimosa s lubenicom

Bez lubenice je teško zamisliti ljeto. Hladna, osvježavajuća, slatka – gasi žeđ i istovremeno je desert. Iako ju je super jesti i samu, često tražimo nove načine kako iskoristiti cijelu lubenicu i mislimo da imamo pogodak!

 

MIMOSA S LUBENICOM

Mimose se obično piju u doba bruncha i klasično se rade sa svježe cijeđenim sokom od naranče u koji se ulijeva pjenušac. No zašto naranču ne biste zamijenili lubenicom za pravi ljetni štih? Treba vam lubenica, limeta i pjenušac te malo dobre volje.

Izdubite meso iz lubenice, očistite ga od koštica i smrznite.

Prije posluživanja ubacite lubenicu u blender, dodajte sok od limete, izlijte u čaše i dovršite s pjenušcem.

Voilà, pravi ljetni koktel osvježenja je spreman!

 

Osvježavajuće maske za lice – s lubenicom

Dinja, gin i krastavci – sjajna kombinacija za osvježavajući ljetni koktel

Osvježavajući kokteli za vruće dane – Hugo i Mimosa

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads