Gorgonzola pesto s rikulom

Pesto daje pravi talijanski štih mesu, tjestenini, ali i jednostavnom sendviču. Nije problem kupiti ga u trgovini, ali ako ga pripremite kod kuće, trud će vam se itekako isplatiti! Klasičnom pestu glavni su sastojci bosiljak, pinjoli i parmezan, ali postoje i druge varijante koje su jednako ukusne. Danas vam donosimo recept za pesto s gorgonzolom i rikulom. Odvažite se i napravite odličan aromatičan dodatak raznim jelima u vlastitoj kuhinji.

 

Gorgonzola pesto s rikulom – RECEPT

Sastojci:

1 grubo usitnjena ljutika
prstohvat grube soli
60 g oraha
100-150 g grubo narezane rikule
100 g sira s plemenitom plijesni (npr. gorgonzola)
svježe mljeveni papar
100 g maslinova ulja

Priprema:

Najprije u posudi natrljajte ljutiku grubom solju. Postupno dodajte orahe, potom rikulu i sir, te na kraju papar.

Gnječite te dolijevajte maslinovo ulje dok ne nastane kremasta pasta. Kad ste zadovoljni teksturom, pesto spremite u staklenku i prema želji dodajte u jelo.

Najčešće se jede s tjesteninom, ali i meso će dobiti poseban okus ako se pripremi s pestom, kao i razni prilozi.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads