Doručak za 5

Obožavam ritual doručka i bez obzira u koje vrijeme moram ustati nikad ga ne preskačem, doslovno nikad. Zapravo, što je nekome kava svakog jutra, meni je doručak. 🙂

Vikendom si uvijek dam malo oduška i vremena te rado pripremam bogatiji menu. Baš onako da sjednete za stol, ne znate što biste prije pojeli i uživate narednih sat vremena… Jaja, svježi sir, avokado, smoothie, začini, kava, sve ide!

A pronašla sam i najbolji recept kako napraviti savršena poširana jaja. Od svih koje sam probala, ovaj s YouTube je najbolji, odnosno najjednostavniji, što ćete vidjeti ako ga isprobate.

DORUČAK ZA DVIJE OSOBE

Sastojci:

4 kriške gluten free kruha (ili kruh po izboru)
4 jaja
1 avokado
Svježi sir
1 žlica maslaca
Krupni papar, himalajska sol i chili
Laneno ili maslinovo ulje

~

Priprema:

Najprije poširajte jaja. Ukoliko se već niste ispraksirali, potražite upute na YouTube, savršeno je jednostavno. Zatim ogulite avokado i prelijte ga limunovim sokom kako ne bi pocrnio. Kruh narežite na tanje kriške i popržite ih na maslacu.

 

Bezglutensko čudo od kruha

Složite redom: kruh, avokado, svježi sir, jaje. Dodajte malo chilija te sol i papar. Kapnite nekoliko kapi odabranog ulja. Poslužite uz Zeleni detox smoothie za dobro jutro i omiljenu vam kavu ili čaj.
~

Dobar tek i uživajte!

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.