Čokoladni tart od batata by Maja Brekalo

Maja Brekalo pripremila je recept za ukusan tart od heljde, kokosa i badema s čokoladnom ganache kremom od batata i kakao maslaca. Maja je food blogerice i bio&bio ambasadorica, autorica knjiga Moja sretna hrana i Moji sretni kolači.
*
*


Čokoladni tart od batata

Sastojci

Podloga:

*
Ganache:


Priprema

1. Započnite s pripremom tart podloge. Na pari rastopite kakao maslac, a u sjeckalicu stavite heljdu, kokos i zobene pahuljice. Kratko blendajte dok se dijelom usitne. Dodajte badem, sol, vaniliju i nastavite blendati. Kad je sve dobro usitnjeno, dodajte sirup, rastopljeni kakao maslac i kratko blendajte dok ne dobijete mrvičastu vlažnu smjesu.

2. Obložite kalup za kruh veličine 13 x 26 cm masnim papirom, tako da s dvije strane papir viri izvan kalupa kako bi se tart lakše izvadio kad bude gotov. Ako koristite silikonski kalup, ne trebate papir. Smjesu prebacite u kalup i oblikujte “školjku” tarta s rubovima visine 4-5 cm. Stavite u pećnicu i pecite 15-18 minuta na 175 stupnjeva s ventilator opcijom.

3. Podlogu pecite dok ne dobije zlatnu boju i bogat miris. Izvadite iz pećnice i pustite da se dobro ohladi dok pripremate ganache.

4. Batat kuhajte na pari otprilike 15 minuta, a kakao maslac rastopite. Stavite u blender sve sastojke, osim bademovog namaza, pa blendajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte i namaz i nastavite blendati.

5. Izlijte ganache u ohlađenu podlogu tarta i stavite u hladnjak na barem 2 sata prije konzumacije.

Dobar tek!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads