CHICKEN TIKKA MASALA
Sastojci
Marinada:
*
Glavni sastojci:
Začini za umak:
Priprema
Meso:
Pileća prsa izrezati na manje komade. Staviti u dublju zdjelu.
Sastojke za marinadu sve zajedno izmiksati i preliti preko piletine. Dobro promiješati, pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se marinira barem 1 sat ili preko noći u hladnjaku.
Sljedeći dan izvaditi komade piletine iz marinade. Probajte odstraniti marinadu s mesa što više možete.
Marinadu sačuvati, a meso dodati na vruće ulje (u tavi) i popržiti sa svih strana oko 5-6 minuta. Ovo je vrijeme potrebno za piletinu izrezanu na male komade. Ako je režete na veće komade, onda obavezno pržite 10 minuta. Izvadite na tanjur i pokrijte folijom.
*
Masala umak:
U lonac dodati maslac (ili ulje) i popržiti nasjeckani luk. Pržiti oko 6-7 minuta uz povremeno miješanje. Zatim dodati nasjeckane rajčice i pirjati jos 4-5 minuta. Dodati marinadu i dobro promiješati.
Dodati piletinu i zaliti pilećom juhom (domaćom ili iz kocka). Možete i samo s vodom.
Dodati sve ostale začine za umak, osim soka od limuna, vrhnja ili jogurta i pola količine svježeg lišća korijandera. Posoliti i popapriti.
Umak sadrži začin Garam Masala ( garam = ljuto, masala = mješavina začina). Ako ga ne možete pronaći u trgovini, onda je dovoljno dodati sljedeće:
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice kumina (lat. Bunium persicum )
1/3 žličice kardamona (crni, smeđi ili zeleni)
1/3 žličice klinčića
*
Pirjati piletinu jos kojih 10 minuta ili malo duže ako su veći komadi. Zadnju minutu zaliti limunovim sokom i umiješati jogurt ili vrhnje.
Servirati posipano sa svježim lišćem korijandera uz rižu ili krumpir.
*
Štitnjača.hr
O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.