Umjetnost servirana na tanjuru splitskog hotela Ora

Otkako je prije nešto više od godinu dana službeno otvorio svoja vrata, splitski hotel Ora na adresi Poljička cesta 26e postao je nezaobilazna postaja brojnim posjetiteljima ovog šarmantnog grada pod Marjanom. Zamišljen kao mjesto koje uspješno spaja rad i odmor, tzv. hollywork, Ora je hotel nove generacije. Generacije mladih poslovnih ljudi koji uživaju u svom poslu i onome što rade, no uz posao traže i druge užitke.

Elegantan i profinjen interijer

Stoga je iznimno velik naglasak stavljen na elegantan i profinjen interijer, koji osvaja već na prvi pogled. U ugodnom i jednostavnom, a opet iznimno modernom i pročišćenom prostoru, prevladavaju geometrijski oblici. Pomalo eklektičan dizajn, efektni uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe zanimljiva kombinacija žarko žute i smirujuće sive boje. Sofisticiranosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticiran dizajn i prirodni materijali korišteni u uređenju. Posebno se izdvaja visokokvalitetno drvo te izuzetna posvećenost detaljima.

Kao i kod uređenja interijera, jednaka pažnja posvećena je prilikom izrade gastronomske karte hotela. Prava je to mala rapsodije okusa, boja i mirisa. Podijeljena je na nekoliko sekcija, poput hladnog i toplog predjela, glavnog jela i deserta, u kojima će nesumnjivo svatko pronaći nešto za sebe.

Dalmacija na tanjuru

Za početak će tako odličan izbor biti primjerice bogata plata, koja predstavlja esenciju Dalmacije na tanjuru. Riječ je o selekciji vrhunskog drniškog pršuta, domaće kobasice i dalmatinskog sira, dodatno začinjene kaparima, maslinama i ukiseljenim ljubičastim lukom. Od toplih predjela izdvaja se predivna, aromatična i kremasta juha od korijena celera s dodatkom repova jadranskih kozica te peršinom obogaćenog maslinovog ulja.

Za sve gurmane nezaobilazno jelo bit će ravioli punjeni ricottom, bademima i špinatom, položeni na umak od kadulje, maslaca i Gran Padanom. Ili, pak, hrskavi filet lubina na kremi od karamelizirane cvjetače. Posebna je i rib eye tagliata, specijalni, 21 dan odležani rib eye odrezak na posteljici od rukole, krastavaca i zapečenih cherry rajčica, s posebnim umakom od meda, anisa i domaćeg pikantnog senfa.

Ljubitelje nešto egzotičnijih okusa oduševit će odlične kuglice od slanutka (falafel) na rižotu od cikle i korjenastog povrća. Posebne su i grilane polpete od jadranskih kozica na kremi od mrkve s njokima od ricotte. Nezaobilazna hotelska hrana svakako su burgeri te club sendviči. Oni su u Ori dovedeni skoro do savršenstva. Desert poput zamamnog čokoladnog lava cake-a ili finog crumble-a od jabuke i badema bit će idealan šlag na kraju. A čaša finog vina divno će zaokružiti cijelu priču.

Valentinovo u Ori

Posebna ljubavno – gastronomska priča posjetitelje hotela Ora očekuje na Valentinovo. Naime, s obzirom kako ”ljubav prolazi kroz želudac”, u hotelu Ora potrudili su se obilježiti nadolazeći Dan zaljubljenih na najljepši mogući način. Uz romantičnu večeru za dvoje, koja se poslužuje u četiri slijeda jela s pjenušcem, svojim gostima poklanjaju besplatno noćenje, kao i raskošan doručak. Detalje ovog aranžmana, kao i cijelu ponudu Hotela Ora, možete pronaći na Instagram i Facebook stranici

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads