Što je za vas istinsko bogatstvo?

Je li za vas bogatstvo stanje na bankovnom računu ili emocije i sva iskustva koja skladištite na duši? Donosi li vam novi auto, nova majica ili haljina olakšanje? Što je to za čim tragate, a ne nalazite u novcu i materijalnom obliku, iako se uvjeravate da ste tako sretni? Od čega to bježite?

Većina ljudi smatra kako će posjedovanjem nečega ispuniti tu prazninu koju nose u duši, da će zaboraviti na probleme i biti sretni. To nešto što su si priuštili, možda će im kratkoročno donijeti olakšanje i osmijeh na lice. No, trenutak kasnije, isti onaj osjećaj nezadovoljstva će se pojaviti i srušiti taj trenutak prividne sreće.

Trudite se cijeniti ono što imate. Naučite ne biti pohlepni i balansirati dobro između želja, potreba i onoga što imate.


Sreća i bogatstvo

Jer, sreća i bogatstvo nisu u stvarima. Ne možemo zanemariti sebe ni svoje bližnje, sve emocije i iskustva koja trebamo proći i biti ispunjeni i zadovoljni. Ne nalaze se ta blaga vani, nego unutar nas samih. Sve ono što dijelimo s drugima dobronamjerno odraz je bogatstva i veličine naših duša, približava nas Izvoru i miru.

Onaj tko traga za tim slušajući druge, a ne sebe, povodeći se za trendovima, udaljuje se od svoje svrhe i luta kroz život besciljno. Da biste to spriječili i vodili ispunjen i sretan život, trebali biste se okrenuti sebi, potražiti u sebi to što imate, a ne znate ispoljiti i dijeliti. Naučite to primijeniti i dijeliti s ostatkom svijeta.

Što vam vrijede materijalna sredstva, ako ste nesređeni, ako čeznete za drugim ljudima s kojima biste dijelili dane? Što vam vrijedi sve, ako se nemate na koga osloniti, ako ne radite na sebi i ne radite ono što volite, jer smatrate da ne morate?

Tuga i nezadovoljstvo

Dozvoljavate si lijenost, dozvoljavate si da puštate život da ide svojim tijekom, mimo vas. I smatrate da niste nigdje zakasnili, je imate vremena i imate materijalno. No, što je s onima koji prividno imaju sve, a izgube zdravlje? Taj nedostatak koji vibrirate izaziva u vama drugi nedostatak. Nezadovoljstvo i tuga šire se vašim venama. I tako psihička neravnoteža i nezadovoljstvo prelaze na ono tjelesno.

Ne možemo sakriti to kako se osjećamo. Čak nam i tijelo šalje određene signale i manifestira se kroz zdravlje ili bolest u ono što jesmo. Trudite se njegovati sebe, svoj duh, okružite se bližnjima i borite se da radite ono što volite. Ne da uzaludno tragate za materijalnim dobrima koja vas ionako neće nikada zasititi, nego tražite ona istinska dobra koja se skrivaju u nama i otkrivaju svu ljepotu života.

Kreirajte svoj svijet

Trudite se cijeniti ono što imate. Naučite ne biti pohlepni i balansirati dobro između želja, potreba i onoga što imate. Bogatstvo se krije u vama, kao i u svim iskustvima i ljudima koji će vam doći na put. Bogatstvo se krije u činjenici da ste odabrani živjeti ovaj život, kroz sve njegove luckaste faze i probleme. Imate mogućnost i čast probuditi se svako jutro i zaista kreirati svoj svijet na način koji vama paše.

I neka to bude potraga za dobrim, potraga za ljubavlju i višom svrhom. Neka se ne svodi samo na onu vječitu boljku – što je to što vi možete dobiti od drugih. Pitajte se koliko možete dati, koliko možete sebe uložiti u sve što dotaknete, kao i u ljude koji su vam poslani da zajedno koračate.

Otkrijte da svijet uistinu može biti lijepo mjesto. Ali tek kad se svatko od nas okrene svome napretku i rastu u duhovnom smislu, nauči razdvajati um, energiju i dušu od materije i svega što nas okružuje. Jer, ono materijalno koliko god da je potrebno, toliko je i prolazno. A ono što ostaje nakon svega, to smo mi, naše stanje svijesti i naša duša.

Marija Lombarović
Marija Lombarović

Sanjar i snažna žena. Pišem i plešem. Dijelim s vam svoja iskustva i svoje boli, rane pretvaram u pobjede. Ono sam što se većina boji biti - SVOJA sam. https://marijalombarovic.wordpress.com/ * https://www.facebook.com/MareLombarovic/?modal=admin_todo_tour