Birate li sve ili ništa?

Ovo je tekst za sve one koji idu na sve ili ništa. One hrabre ratnike koji svoje bitke vode sami, vrlo često u tišini svojih domova, sklonjeni od pogleda i pljeska javnosti.

Ovo je tekst za vječite sanjare, one koji ne žele odrasti. One koji će svakom danu dati novi naziv, boju i emociju, onako kako oni znaju i osjećaju cijelim bićem.

Ovo je tekst za sve pale ratnike, one koji su putem posrnuli i sad traže mjesto i vrijeme za sebe kako bi nadošli, preporodili dušu i uhvatili se iznova u ringu s izazovima.

Budite previše veseli, optimistični i šašavi. Prokockao je život svatko tko ga je konstantno shvaćao ozbiljno i nije si dopuštao momente lutanja, iskričavog entuzijazma, blesavih noći i šetanja na ivici između vrha i dna.

Budite previše

Budite previše. Budite previše svoji, toliko da vam drugi ne mogu stati na žulj, a vi često budete ime koje se prelijeva s njihovih usana. Budite previše razigrani, toliko razigrani da će drugima ići na živce količina djetinje nevinosti u vama. I neka ide, jer tu ste da podsjetite sve nas kako treba živjeti, kako treba voljeti i koliko sebe dati.

Budite previše iskreni, darujte srce unedogled, darujte svoju istinu i svoju podršku. Ne marite jer vam većinom ni približno neće biti uzvraćeno, jer niste se davali da biste nešto dobili. Dali ste najbolje od sebe, da biste bili sreća. A vi znate da i jeste sreća, ništa manje od toga.

Budite previše melankolični i romantični, uspavani nekim starim pjesmama, melodijama svoje duše i starih dana. Nema ništa loše u tome da njegujete sve što ste nekoć bili da  biste shvatili kako ćete se najbrže vratiti u traku i postati najbolja verzija vas.

Budite previše emotivni, pokazujte suze s ponosom jer one su odraz ratničkih duša, a ne odlika slabića. One su te koje nas vode do katarze, do iskupljenja i ponovnog rađanja u nekim novim jutrima, u boljoj i sigurnijoj koži.

Budite previše sigurni u sebe, jer samo vi poznajete svoje dubine i svoje tmine. Nitko vam ne može reći da nešto vaše zna bolje od vas, ne hoda u vašim cipelama i ne živi u vašim srcima.

Budite previše veseli, optimistični i šašavi. Prokockao je život svatko tko ga je konstantno shvaćao ozbiljno i nije si dopuštao momente lutanja, iskričavog entuzijazma, blesavih noći i šetanja na ivici između vrha i dna. Ponekad, moramo doseći dno da bismo ponovno došli na vrh i pritom se nemojte zaboraviti zabaviti.

Budite previše autentični, toliko da vam ne mogu ništa svoje prišiti, svojim vas nazvati, okovati vas njihovim iluzijama i očekivanjima. Neka s vama očekuju ono nemoguće, neviđeno, rijetko prekrasno i drukčije. I pritom, dok plovite visoko na oblacima, čvrsto stojte na nogama.


Šetnja po pravilima

Neka vam ne ruše snove oni koji nemaju prava na njih. Budite im toliko previše da će i sami poželjeti biti previše. Previše razdragani, previše živahni, previše vedri, previše djetinjasti, previše mudri za svoje godine, previše otkačeni da vas nije briga što drugi misle.

Sve ostalo, samo je šetnja po njihovim pravilima i u njihovim granicama. Sve ostalo samo je čisti konformizam i skrivanje sebe od drugih. Budite jasni i glasni, žustri u svemu što radite, srčani kad je riječ o vama, vašim ljubavima, vašim snovima. I kad treba pomoći drugima.

I ne dajte na sebe, volite sebe najprije, pa zatim druge. Ne dajte da vam iscrtaju granice oni koji će već za tri dana vaše ime zamijeniti drugima. Život je da se živi veselo i ludo, život bi trebao biti sve, samo ne običan. Trebao bi biti lud i neobičan.

Budite jedinstveni u svakoj prigodi i pomno birajte koga ćete pustiti u svoj svijet. Sve ili ništa? Birajte sve! Za ništa uvijek ima vremena, uvijek ima tamnih kutaka duše gdje se mogu skriti i prebivati sva vaša razočaranja.

Marija Lombarović
Marija Lombarović

Sanjar i snažna žena. Pišem i plešem. Dijelim s vam svoja iskustva i svoje boli, rane pretvaram u pobjede. Ono sam što se većina boji biti - SVOJA sam. https://marijalombarovic.wordpress.com/ * https://www.facebook.com/MareLombarovic/?modal=admin_todo_tour