Kako je Baba postala Bejb

…tako što je otišla na liposukciju.


GDJE?

U Polikliniku Milojević – Gundulićeva 40, Zagreb (zapiši si adresu, otići ćeš i ti kad dođeš do kraja teksta) 🙂

ZAŠTO?

Jer nije fan vježbanja i zdrave prehrane, voli klopati, pa je vesele instant rješenja. Šalu na stranu, ova priča seže još u moje srednjoškolske dane kad se na telki počela prikazivati serija Nip / Tuck, odnosno Reži me – kako su je naši preveli.

“Reži me”, kao što joj govori i sam naslov, reže duboko pod umjetnu površinu svijeta plastične kirurgije, dramatično razotkrivajući složenost i krhku prirodu pacijenata koji svoje psihološke mane i nedostatke pokušavaju prikriti skupim estetskim preinakama. Doktori Sean McNamara (Dylan Walsh) i Christian Troy (Julian McMahon), najbolji prijatelji i poslovni partneri, popularnu su kliniku za plastičnu kirurgiju McNamara/Troy napornim radom uzdigli do statusa jedne od najuglednijih i najtraženijih ustanova tog profila. Naučili su kako vanjskim preinakama doprinijeti unutarnjem miru i zadovoljstvu pacijenata.

Hedonizam na najjače

Izgled mi je oduvijek bio važan, pa bi mi otac, dok bih se montirala pred ogledalom nerijetko znao reći „da toliko radiš na svome duhu kao na vanjštini“ gdje bi ti bio kraj…
I moram se složiti s njim! No, recimo da se držim one „u zdravom tijelu, zdrav duh“, stoga htjedoh prvo krenuti od tijela.

Sad se možda pitate kakve pak veze estetska kirurgija ima sa zdravljem? Upravo u tom grmu leži zec. Naime, sklona sam debljanju i s obzirom na to što i koliko jedem, zapravo je čudo da nisam trokrilni ormar. Veliki sam gurman, ljubitelj dobre, pa i žestoke kapljice, a kad me vide da jedem salatu, to izgleda toliko tužno da nisi siguran jel’ ona jede mene ili ja nju.

A kakav bi to bio hedonizam bez slatkiša?? Torte i kolači sastavni su dio svakog mog menija. A za razliku od ostatka svijeta ja ih najradije jedem prije glavnog jela. A to dodatno pridonosi bujanju mojih oblina – koje su od srednje škole, pa do danas kad imam 33 godine, prije postale obluci.

I sve bi se to još nekako „preživjelo“ da imam disciplinu i da redovito vježbam, ali kad treba odabrati između orbitreka ili kreveta, ja se naravno uvijek radije nađem u horizontali… sa sve 4 u zrak i po mogućnosti nekim napolitankama koje žvačem gledajući omiljene serije i filmove.


Poznati scenarij?

I tako prođu godine, s vagom više nisi na „ti“, a ispred ormara stojiš čeznutljivog pogleda jer su u njemu spremljene tvoje najdraže traperice koje čuvaš za ono jednom – kad smršaviš. Neki se priberu, pa na kraju ekšli i obuku te trapke, a neki – čitaj ja, samo krenu kupovati novu robu, većeg konfekcijskog broja… „da me ne stišće tu sa strane“.

Imam sreće utoliko što, kako bi moja mama rekla – imam dobrog „skladištara“, pa se svugdje debljam proporcionalno. Zahvaljujući toj ravnomjernoj raspodjeli, nerijetko bih čula da mi kile dobro stoje. No, koliko god se ja dobro s njima nosila, radije ne bih završila kao Michelinka.

U estetsku medicinu zaljubila sam se zahvaljujući dr. med. Sandri Cvetković Glazer (#facialaesthicphi), koja me upoznala s Dr. Milojevićem, na čijem sam Kongresu estetske medicine u Dubrovniku #TAMC2018 , došla do novih spoznaja i saznanja. Jedna od njih bila je i VASER LIPO – revolucionarni zahvat ultrazvučne liposukcije.

„Riječ je o najmodernijoj tehnologiji u svijetu liposukcije, koja je brzo postala zlatni standard oblikovanja tijela u zemljama poput Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, koju je dr. Milojević prvi predstavio u Hrvatskoj. Starije metode liposukcije i laserske liposukcije su grubi zahvati, koji često ostavljaju neravnine i uključuju dugotrajan oporavak. Vaser se koristi ultrazvučnim valovima kako bi ciljano razbio masne naslage, uz istovremeno očuvanje bitnog tkiva.

Ova ‘liposelektivnost’ znači da poput pametnog lopova ulazimo u tijelo, nježno vadimo iz njega mast, a sve drugo ostavljamo netaknutim. Ultrazvučni valovi Vaser Lipa posebno su dizajnirani da rasprsnu samo masne stanice, pa ih tako pretvaramo u finu tekućinu, koju vrlo jednostavno vadimo iz tijela, sukcijom. Važno je istaknuti da Vaser vrlo učinkovito zateže kožu pa se ne morate bojati viška kože nakon liposukcije.“

Nije mi dugo trebalo da se s estetske medicine prebacim na estetsku kirurgiju, pa sam se tako našla na konzultacijama s dr. sc. Andrejem Rothom, koji je osim kirurgije dojke i kožnih promjena, specijalizirao i liposukciju. Pri tome  valja istaknuti da je prošao edukaciju kod vodećih svjetskih eksperata za Vaser Lipo.

Vaser Lipo

Poliklinika Milojević ima najviše iskustva s Vaser Lipom i najveći broj operacija u ovom dijelu Europe, napravljene upravo pod vodstvom ovog plastičnog kirurga, kojeg bih prije nazvala Vaser Houdinijem. Jer, kad se jednom vaše salo nađe „pod nožem“ dr. Rotha, efekt je isti kao i kod čuvenog mađioničara – „sad ga vidiš, sad ga ne vidiš“

dr.sc.Roth: ok Dora, recite mi koji biste vi dio željeli tretirati?
Dora: kak’ to mislite doktore koji dio, ja bih da me cijelu „posaugate“  🙂

Baš kao i Kimberly iz Nip Tucka, i ja sam poželjela postati 10-tka, pa me iscrtavanje s flomićima upravo asociralo na tu scenu iz serije.

I tako sam se prije nekoliko mjeseci našla na operacijskom stolu, gdje je dr.sc. Roth odstranio salo s mog trbuha, uklonio mi tzv „ljubavne ručke“ na leđima, „otpuhao leptiriće“ na rukama (podlaktice) koje su mi osobno bile najbolnija točka.

Naime, imam relativno zahvalnu građu tijela, koju bih REDOVITIM (čitaj sumanutim) vježbanjem i realno – gladovanjem, mogla dovesti do stadija kojem ovakav zahvat u tom slučaju ne bi bio potreban. No, došla sam do zaključka da me zapravo jedino ovo „instant“ rješenje može natjerati da konačno i zauvijek promijenim svoje zaista loše životne navike.

Tako je i bilo.

Tek što su mi skinuli steznike, nisam vidjela sekunde da se vratim u teretanu i prionem „poslu“, kako bih održala ovo remek djelo powered by dr. Roth. Priznajem, i dalje se ne odričem ukusnih zalogaja, pijem koktele jer me šarena pića vesele, no u svemu tome mi je moj novi „beach body“ stalno na pameti, pa ipak pripazim na unos (čitaj – ne smažem više 3 kolača, nego 2) 🙂Naravno, sada ide ono što vas najviše zanima…


Boli li i koliko?

Sama operacija uopće ne boli jer ste pod općom anestezijom. Ne boli čak ni nakon što vas probude iz anestezije. Ali, jutro nakon operacije… Hm… Rekla bih da je stupanj podnošljivosti individualan i vjerujem da svatko reagira drugačije. Mene je boljelo. No, kao što vidite, preživjela sam i ono najvažnije – vrijedilo je i sve bih OPET ponovila!

Koliko traje oporavak?

Najgore je prva 3 dana dok vam ne izvade drenove, a nakon toga ste spremni i za ples. Samo tjedan dana nakon operacije ja sam već bila u večernjoj toaleti i zabavljala se na partyu do dugo u noć. Ok, jest da sam plesala kao Mila Gera, no poanta priče je da je oporavak uistinu BRZ.

Naravno, sve bih to daleko teže podnijela da nije bilo moje kraljice majke koja me bedinala prva 3 dana. Zato svakako povedite računa da 72h sata nakon operacije netko mora biti uz vas. Imajte na umu i da ćete nakon operacije morati nositi STEZNIKE, mjesec dana po 24 sata, sljedećih mjesec dana po 12 sati (tijekom spavanja) – za što bolji rezultat.

Također povedite računa i o razdoblju godine kada se odlučujete na zahvat, kako vam ne bi bilo vruće tijekom ljetnih mjeseci. Ja sam operirana u svibnju, što je nerijetko slučaj, s obzirom da se svi požele riješiti masnih naslaga upravo kad shvate da će se ubrzo morati skinuti u badić / kupaće. Osobno vam preporučujem upravo naredne mjesece, kada se nosi zimska odjeća. No, odabir termina je proizvoljan.

Nakon operacije, morat ćete odraditi do 10 limfnih drenaža koje su dio cijelog procesa i znatno utječu na finalan rezultat. One su vrlo ugodne i relaksirajuće, naročito ako vam ih radi sestra Sara 🙂


Koja je cijena zahvata?

S obzirom na individualan pristup, nakon konzultacija s dr. Rothom, u Poliklinici Milojević ćete dobiti najpreciznije smjernice kao i ponudu skrojenu po mjeri vaših želja i potreba.

Summa summarum, oduševljena sam svojim rezultatom, a sudeći po slici u nastavku i sam dr.sc. Roth 🙂


Stoga ovim putem zahvaljujem Poliklinici Milojević, dr.sc. Andreju Rothu i njegovom timu, dr. med. Nikoli Milojeviću, njegovim dragim medicinskim sestrama koje su me pazile i mazile te Jani Fabijanić – suradnici poliklinike, što su mi omogućili najbolju uslugu, vrhunski tretman, ali i bolju verziju mene.

Sad kad sam „riješila“ tijelo, mogu (po)radit na duhu. No, za taj „zahvat“, nažalost, ne postoje instant rješenja…

Time to say #duBYE

 

Dora Hrkač
Dora Hrkač

Moje ime je Dora. Dora Pandora. Nisam zlatareva kći, ali sam Hrkačevo zlato. Mamino isto. Rođena sam u znaku vatrene strijelice, mada bih prije rekla Amorove, jer od kad znam za sebe sve se u mom životu vrti oko ljubavi, a ja je pronalazim u svemu, pa tako i u pisanju.